Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 22 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Hennessey wil record breken met de Venom F5 Roadster.

Onlangs schreven we over de aankondiging van de Hennessey Venom F5 Roadster. Inmiddels heeft het Amerikaanse bedrijf officieel het doek van de “snelste en krachtigste roadster ter wereld” getrokken.

Alle 30 exemplaren zijn al aan hun eigenaar verkocht. De kopers hebben een slordige drie miljoen euro moeten betalen voor hun exclusieve auto.

De Hennessey Venom F5 Roadster heeft ronduit bizarre prestaties

“We hebben de Venom F5 gebouwd als de ultieme hypercar. De Roadster neemt de snelheid en de opwinding, plus het respectvolle ontzag dat je voor de F5 hebt, tot een nieuw niveau. Onze 1817 pk sterke ‘Fury’ motor zit schreeuwend achter de open cockpit, terwijl het geluid niet wordt geblokkeerd door het dak. Het is een ongeëvenaarde ervaring”, aldus John Hennessey, CEO en oprichter van het bedrijf.

Hennessey Venom F5 Roadster
(Afbeelding: Hennessey)

Laten we deze marketingwoorden even vertalen naar cijfers en specificaties. De Venom heeft een 6,6-liter V8-motor die zoals gezegd een ongelooflijke 1817 pk produceert. Het leeggewicht van de auto bedraagt 1400 kilo en de topsnelheid moet volgens de Amerikanen hoger liggen dan 480 km/h. Dat is fors meer dan zijn voorganger.

De Hennessey Venom GT Roadster kreeg in 2016 de titel van snelste roadster ter wereld, toen het meer dan 425 km/h wist aan te tikken. Destijds een record, maar als we de fabrikant moeten geloven, is het verbreken van dat record dus een kat in het bakkie.

Het afneembare dak van de Roadster

Het gloednieuwe dak van de Venom is gemaakt van koolstofvezel composiet en bekleed in alcantara. Het moet immers niet goedkoop ogen in een auto van drie miljoen euro. Het complete paneel weegt slechts 8 kilogram, dus het dak eraf halen en er weer opzetten is een peulenschil.

(Afbeelding: Hennessey)

Wanneer het dak niet op de auto ligt, kunnen eigenaren ervoor kiezen om het paneel op te slaan in een op maakt gemaakte reistas van niets minder dan Merino wol.  Of – en nu wordt het interessant – op een uniek standaard, gemaakt door Hennessey zelf.  Zo kun je het paneel mooi op display zetten. Hennessey zegt dat het bij het ontwerpen van de standaard, uiterlijke kenmerken van de auto in acht heeft genomen. Kosten nog moeite gespaard dus.

Unieke wielen op de Hennessey Venom

De wielen op de Roadster zijn uniek. Ze zijn gemaakt van een aluminium legering en hebben zeven paar spaken die allemaal een verlengde versie van de ‘H’ van Hennessey vormen. Daarnaast staat er ‘Hennessey’ en ‘Roadster’ op de wielen gegraveerd.

De productie van de Hennessey Venom F5 Roadster begint later dit jaar. Zodra de productie eenmaal op gang is zullen de prestaties van het model officieel geverifieerd worden. Dan pas zullen we weten of het ze gelukt is om hun eigen record te verbreken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.