Autovisie
Autovisie Nieuws 31 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Hellcrate’ – Dodge introduceert losse Hellcat-V8

Bezig met een projectje en op zoek naar een passende motor? Zoek dan niet verder, want Dodge heeft iets voor je. Op de SEMA-show in Las Vegas introduceert het merk de ‘Hellcrate’. Oftewel, een 717 pk sterke Hellcat-motor zonder Hellcat eromheen.

hellcrate-hellcat-crate-engine

Dodge, of eigenlijk onderdelentak Mopar, levert je een losse Hellcat-V8 voor 19.530 dollar (ruim 16.700 euro). En dan heb je ook alleen nog maar dat en drie jaar garantie. Wie 2195 dollar (bijna 1900 euro) meer uitgeeft, krijgt er ook alle elektronica, alle bedrading, een brandstofpomp en een ‘drive-by-wire’ gaspedaal bij.

Tremec-handbak

Volgens Mopar is de ‘powertrain control module’ opengegooid, zodat kopers hun 6,2 liter V8 helemaal zelf kunnen tunen. Maar goed, dan ben je er nog niet. Er moet ook nog een transmissie aan het furieuze Hellcat-blok. Mopar laat aan jou de keuze, maar adviseert om te gaan voor een Tremec Magnum-handgeschakelde zesbak.

Halve ton

Even om Nederlandse liefhebbers de ogen uit te steken. Een 717 pk leverende Dodge Challenger Hellcat kost in de Verenigde Staten nog niet eens 65.000 dollar (bijna 56.000 euro). Bij ons staan slechts een aantal geïmporteerde exemplaren te koop bij autobedrijven. Die zitten qua prijs ergens tussen de 125.000 en 200.000 euro.

Dodge Challenger Hellcat

Dodge Charger Hellcat

Dodge Challenger Hellcat maakt zich breed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.