Autovisie
Autovisie Nieuws 17 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: Porsche Carrera GT met 40 km op de klok

Nieuw uit de doos en dat na dertien jaar. De vorige eigenaar heeft gemiddeld niet meer dan drie kilometer per jaar met zijn Porsche Carrera GT gereden. Met veertig kilometer op de teller kan dit wel eens een van de duurste Carrera GT’s worden.

Porsche Carrera GT - Mecum Auctions -1- Autovisie.nl

Zelfbeheersing

Een van de best klinkende motoren van de afgelopen twintig jaar, in een van de wildste straatlegale Porsches ooit. We kunnen niet anders dan concluderen dat de vorige eigenaar beschikt over een gigantische zelfbeheersing. Met slechts veertig kilometer op de teller in dertien jaar tijd, is de auto waarschijnlijk niet eens volledig warmgereden, laat staan dat de atmosferische V10 echt op zijn staart is getrapt.

Nieuw

Overigens bleek het stilzetten van de Porsche Carrera GT een goede gok. Veilinghuis Mecum rekent op 1,1 tot 1,25 miljoen dollar voor de auto, als hij dit weekend onder de hamer gaat. De nieuwprijs was in de VS in 2004 zo’n 450.000 dollar, dus dan is hij toch zo’n 650.000 tot 800.000 dollar meer waard geworden in de tussentijd. Zoals je mag verwachten, verkeert hij optisch volledig in nieuwstaat. De terracottakleurige stoelen hebben geen enkele plooi en de rest van het interieur oogt ook nagelnieuw. Tegelijkertijd is stilstand ook achteruitgang voor de meeste auto’s, aangezien rubbers eerder uit gaan drogen en onderdelen soms niet meer optimaal presteren. Dit weekend weten we of hij zijn prijs heeft waargemaakt…

Onder de hamer: Porsche 917K van Jo Siffert

AUTOVISIE TV: Met Porsche 911 nr 1.000.000 door Schotland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.