Autovisie
Autovisie Nieuws 18 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

BMW Concept Z4 staat er strijdvaardig bij

Hé gast, ga eens voor die BMW Concept Z4 weg! Want de nieuwe compacte roadster uit Beieren mag namelijk best gezien worden. Het gaat hier nog om een studiemodel, maar de Z4 lijkt zo op het eerste gezicht wat aan agressiviteit te winnen.

In het ontwerp van de compacte BMW Z-reeks wisselen vriendelijke vormen (Z3 en huidige Z4) en scherpe vouwen (tweede generatie Z4) elkaar af. De nieuwste hoort dan ook duidelijk in die laatste categorie. Hij heeft de lage, brede nieren van de BMW Concept 8 Series meegekregen en heeft koplampen die weliswaar geknepen zijn, maar hoger zijn opgetrokken dan bij de 8 Serie-studie. Verder opvallend zijn de grote happen uit de flanken, de zilverkleurige ‘bulten’ achter de stoelen en de motorkap waar iemand aan beide zijden een mes over gehaald lijkt te hebben.

Redelijk productierijp

De Concept Z4 staat op flinke 20 inch lichtmetalen wielen en is gespoten in een matoranje kleur, die de naam Expressive Orange draagt. De tint komt terug in het interieur, dat redelijk productierijp oogt. Uiteraard heeft de Z4 een digitaal instrumentarium en een fors multimediadisplay, dat enigszins naar de bestuurder toe is gedraaid. Daarbij heeft de linkerkant van het interieur een andere kleur dan de rechterkant. Concept car-geintje, dat we niet gaan terugzien op het productiemodel. De uiteindelijke BMW Z4 wordt volgend jaar geïntroduceerd.

Spektakelstuk van BMW op Villa d’Este, de Concept 8 Series

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.