Remco Slump
Remco Slump Nieuws 24 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

De groene accenten op deze Porsche 911 GT3 RS kosten 314.000 dollar

Volgend jaar viert de Porsche 911 Carrera 2.7 RS zijn vijftigste verjaardag. Een cadeautje aan de fans, maar vooral aan Porsche zelf, gezien de prijs, is deze 911 GT3 RS met Tribute to Carrera RS-pakket.

Moeten we de 911 Carrera 2.7 RS nog introduceren? Vooruit, even in het kort dan. Een van de meest legendarische Porsches aller tijden begon zijn leven als homologatiespecial voor de racerij. Hij koppelde een sterkere zescilinder boxermotor aan een lager gewicht en legde daarmee een stevige basis voor de huidige 911 GT3 en GT3 RS, die een vergelijkbaar recept volgen.

911 GT3 RS Tribute kost bijna 100.000 dollar meer

Het is dan ook niet meer dan logisch dat Porsche zijn Tribute to Carrera RS-pakket uitrolt op de nieuwste generatie 911 GT3 RS. Ook omdat kopers van die über-911 waarschijnlijk niet met hun ogen gaan knipperen van de torenhoge prijs van het pakket. In de Verenigde Staten betaal je voor een ‘gewone’ 911 GT3 RS zo’n 225.000 dollar. Deze Tribute-versie mag je pas meenemen als je 314.000 dollar (!) kunt ophoesten.

Porsche 911 GT3 RS
(Afbeelding: Porsche)

Alleen voor de Verenigde Staten, helaas, niet voor Europa

Waarom geven we de prijzen in dollars? Omdat de Tribute niet naar Europa komt. Volgens Porsche is de oplage van het speciale pakket beperkt, maar hoe beperkt zegt het merk niet. De 911 GT3 RS Tribute to Carrera RS is wit met accenten in Python Groen, een kleur die meer dan een beetje knipoogt naar het Viper Green van de Carrera 2.7 RS.

Weissach Package van 33.520 dollar krijg je er ‘gratis’ bij

Wat krijg je verder voor je bijna 100.000 euro meer? Lichtmetalen wielen in Python Groen, zwart gelakte remklauwen, het woord ‘PORSCHE’ onder op de achtervleugel en wing end plates met RS erop. Overigens is de meerprijs van de Tribute minder schokkend dan het lijkt, want inbegrepen is het 33.520 dollar kostende Weissach Package, met allerlei koolstofvezel goodies erin.

Porsche 911 GT3 RS
(Afbeelding: Porsche)

Ook een Porsche Design-horloge en een schaalmodel

Als je het portier van de 911 GT3 RS opent, word je nu verwelkomd door een verlichte dorpel met Tribute to Carrera RS erop. Ook zie je een overdaad aan groene stiksels en een paar RS-letters op het dashboard. Verder krijg je er een horloge van Porsche Design bij, een schaalmodel van jouw 911 GT3 RS en kun je meedoen aan een speciaal NFT-programma, waarbij je digitale badges wint als je aan Porsche-evenementen meedoet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.