Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 27 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Gouden velgen en 680 pk, deze BMW M2 heeft het

De BMW M2 is wellicht de beste M van deze generatie, maar dat wil niet zeggen dat hij niet verbeterd kan worden. G-Power gaf hem daarom iets meer vermogen: 680 pk.

De BMW 1M opvolgen is niet zomaar iets, toch lukt het de BMW M2 prima. Hij wordt alom gezien als de leukste BMW M-auto van nu. BMW zelf wist hem te verbeteren met door er een Competition-versie van te maken, maar dat was niet voldoende voor de tuners van G-Power. Zij namen de M2 Competition eens grondig onder handen.

Grotere turbo’s

Om te beginnen openden ze de motorkap en bekeken de drieliter zes-in-lijn eens goed. Daar zat volgens hen meer in dan de standaard 410 pk. Nadat ze nieuwe, grotere turbo’s erop schroefden en het nodige werk aan de software deden, kregen ze gelijk. Het BMW-blok produceerde ineens maar liefst 680 pk en 860 Nm (was 550 Nm). En al dat vermogen gaat nog steeds, en zoals het hoort naar de achterwielen.

Met dat nieuwe vermogen klapt de M2 Competition binnen 3,2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur en stopt het accelereren pas ergens boven de 330 kilometer per uur.

Oranje details

Maar daarmee was G-Power nog niet klaar. De tuners plaatsen ook gesmeden ‘Hurricane RR’ velgen met oranje details met daarachter nieuwe vering voor een nog strakker rijgedrag.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de upgrade, dan kunt u met een BMW M2 Competition en 20.000 euro op zak aankloppen bij de Duitse tuners. Heeft u geen M2 staan, dan kan G-Power die ook voor u regelen, maar dan komt er wel bijna 62 duizend euro bij. Let wel op, want dit zijn Duitse prijzen zonder belastingen en BPM. Mede door dat laatste kunnen de kosten in Nederland nog wel eens flink oplopen.

https://www.youtube.com/watch?v=zp01TwFDf8w

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.