Autovisie
Autovisie Nieuws 28 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Productie Volvo XC40 T5 Twin Engine van start

De eerste exemplaren van de Volvo XC40 T5 Twin Engine zijn een feit, nu vanuit het Belgische Gent de eerste stekkerhybrides onderweg zijn naar klanten in Volvo’s thuisland Zweden. Rond oktober moet de productie-output op het geplande niveau liggen. Dan zal ook de bouw voor de Nederlandse markt starten.

Volvo XC40 T5 Twin Engine 1

De Zweedse verkooporganisatie van Volvo heeft de eer om de XC40 T5 Twin Engine als eerste te mogen ontvangen. Het gaat vooralsnog om 300 exemplaren, maar de volgende lichting is reeds in productie.

Volvo verhoogt gestaag de productie van de stekkerhybride. In oktober moet de dagelijkse productie de beoogde output halen. Op dat moment worden ook de bestellingen uit Nederland verwerkt. Het is de bedoeling dat de eerste klanten in december hun XC40 Twin Engine bij de dealer mogen ophalen.

Volvo XC40 T5 Twin Engine 2

Elektrische variant

Volvo kondigde afgelopen maart de komst van de XC40 T5 Twin Engine officieel aan, maar heeft van zijn komst nooit een geheim gemaakt. Al bij de ontwikkeling van het XC40-platform is rekening gehouden met geëlektrificeerde aandrijflijnen voor de SUV, terwijl het ook mogelijk is om een volledig elektrische variant op de technische basis te bouwen.

LEES OOK: Exclusief: Volvo XC40 krijgt in 2021 een broer

Stekkerhybride

De XC40 T5 Twin Engine beschikt over een benzinemotor en elektro-unit. De krachtbron telt drie cilinder en heeft een slagvolume van 1,5 liter. Uit het turboblok put de fabrikant 180 pk. De elektromotor levert 60 kW. Door het gecombineerde vermogen is de voorwielaangedreven XC40 T5 Twin Engine in staat om in 7,3 tellen van stilstand naar 100 km/h te accelereren. De topsnelheid ligt op 205 km/h. Ten minste, dat geeft Volvo nu op. De autobouwer heeft het voornemen om alle modellen een elektronische begrenzer te geven, zodat niet harder gereden kan worden dan 180 km/h. Op puur elektrische kracht kan de 1.771 kg zware stekkerhybride 125 km/h halen.

Volvo XC40 T5 Twin Engine 3

Prijslijst

De XC40 T5 Twin Engine staat sinds april op de Nederlandse prijslijst. Hij is er als Momentum Pro, Inscription en als R-Design voor respectievelijk € 46.995,-, € 49.995,- en € 50.495,-, inclusief een 16A Mennekes-laadkabel van 4,5 meter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.