Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 1 okt 2019

Google komt met app die botsing detecteert en hulpdiensten belt

Techgigant Google werkt aan een app die detecteert of je betrokken bent bij een auto-ongeluk. De software neemt vervolgens automatisch contact op met de hulpdiensten.

Google Crash App

Auto’s worden met de dag veiliger, maar een ongeluk is nog steeds niet uitgesloten. Steeds meer vierwielers kunnen in het geval van een crash zelf al contact opnemen met de hulpdiensten en deze wijzen naar de lokatie van het ongeval, maar nog lang niet elke auto heeft deze technologie onder de kap. Maar dat betekent niet dat de hulpdiensten niet automatisch op de hoogte gesteld kunnen worden in geval van een botsing. Google werkt namelijk aan een nieuwe app die een auto-ongeval herkent en vervolgens zelfs de hulpdiensten inseint.

Ongeluk

De Personal Safety-app werkt met vrijwel elke sensor op een smartphone om te bepalen of er iets ernstigs is gebeurt. Google houdt bijvoorbeeld de bewegingssensoren en de microfoon in de gaten. Als het dan een plotselinge beweging of specifieke geluiden detecteert (Google kan geluiden als brekend veiligheidsglas herkennen) zal de app zelf een luid geluid produceren en vragen om input van de smartphone-eigenaar. Deze kan dan aangeven dat er niets aan de hand is. Ook kan de gebruiker kan zelf aangeven dat hij inderdaad betrokken is bij een ongeluk. Krijgt de app na twee notificaties geen respons, dan zal het de hulpdiensten bellen en de lokatie van het ongeval doorgeven.

Google Personal Safety App

Google’s nieuw software kan ook leren van gebeurtenissen. Na detectie van een vermoedelijke crash waarbij de gebruiker aangeeft dat hij of zij niet gewond is, vraagt de app wat er precies gebeurt is. Hierbij wordt gevraagd of er een überhaupt een crash is geweest, of dat het gaat om wat blikschade. Hiermee wordt de detectie uiteindelijk geperfectioneerd.

Pixel 4

De Personal Safety-app is nog in ontwikkeling en werd ontdekt als nieuwe aanmelding voor Google’s Play Store. Vooralsnog lijkt het erop dat de software alleen zal werken op de nieuwe Pixel 4 telefoon (verschijnt later dit jaar) van Google en is de service alleen nog beschikbaar in de Verenigde Staten. Dat meldt XDA-Developers.com.

Reageer op artikel:
Google komt met app die botsing detecteert en hulpdiensten belt
Sluiten