Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 22 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

De goedkoopste Audi R8 van Nederland kost minder dan een BMW 4-Serie

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal gingen we op zoek naar de goedkoopste Audi R8 en vonden dit exemplaar dat goedkoper is dan een BMW 4-Serie.

De Audi R8 kwam in 2006 op de markt en enige supercar van het merk. Veel liefhebbers hebben het model op hun verlanglijstje staan. Door de flinke nieuwprijs van bijna 3 ton kunnen echter maar weinig mensen hun droom verwezenlijken.

De goedkoopste Audi R8 van Nederland

Of toch niet… De goedkoopste Audi R8 van Nederland koop je namelijk voor bijna 1/6 van dat bedrag. Maar wat krijg je voor het geld?

Een occasion met heerlijke V8

Om afstand te houden van het zustermodel van Lamborghini, de Gallardo, werd de Audi R8 in eerste instantie enkel met 4,2-liter V8 geleverd. Later volgende er een heerlijke V10.

Goedkoopste Audi R8, occasion, BMW 4-serie
De gevonden occasion. (Afbeelding: AutoTrack)

Door het imposante geluid en de goede prestaties van de 5,2-liter tiencilinder, is de V8 de minder geliefde aandrijflijn. Echter, de achtcilinder blijkt ook een heerlijke krachtbron voor de supercar.

De V8 pak goed op en knalt met een metalige roffel door naar de toerenbegrenzer die bij het getal 8250 pas ingrijpt. De krachtcentrale van de goedkoopste Audi R8 levert zijn maximale vermogen van 420 pk al eerder bij 7800 toeren per minuut. Zijn maximale koppel van 430 Nm wordt gehaald tussen 4500 en 6000 toeren per minuut.

Goedkoopste Audi R8, occasion, BMW 4-serie
(Afbeelding: AutoTrack)

Hoewel een nul-naar-honderd-tijd van 4,6 seconden inmiddels niet meer echt snel is, vergelijken met bijvoorbeeld een Audi RS 3. Blijft de topsnelheid van 301 kilometer per uur indrukwekkend.

De goedkoopste R8 occasion van Nederland

De 4,2-liter FSI ligt ook in de goedkoopste Audi R8 van Nederland. De supercar heeft een automatische versnellingsbak met zes verzetten. De occasion komt uit 2008 en heeft volgens de kilometerteller iets meer dan 86.000 kilometer ervaring. De auto is ingevoerd in 2017 en beschikt dus niet over een Nationale Auto Pas.

Goedkoopste Audi R8, occasion, BMW 4-serie
(Afbeelding: AutoTrack)

Wat verder opvalt, is dat de auto de afgelopen 9 jaar 7 verschillende eigenaren heeft gehad. Desondanks schrijft de verkoper in de advertentie dat de onderhoudshistorie aanwezig is. Het autobedrijf vraagt net geen 55 mille voor de occasion.

De Audi R8 neemt rokend afscheid: met de krachtigste RWD ooit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.