Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 18 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Gespot: Ferrari Purosangue SUV

De Ferrari Purosangue SUV staat op de planning van auto’s die onthuld moeten worden. Echter, nu is de eerste SUV van de Italiaanse fabrikant al gespot.

In het Italiaanse Formigine zag Autovisie-lezer Edwin van den Heuvel de sport utility vehicle staan. Naast een Ferrari SF90 Stradale staat de ingepakte Purosangue. Hij heeft nota bene een bliksemschicht op de kofferklep.

Meer details van de Ferrari Purosangue zichtbaar

Deze foto’s van de Ferrari Purosangue laten net iets meer van de SUV zien dan we al wisten. Zo zijn de ronde achterlichten voor het eerst te zien, is de diffuser in zijn volledigheid zichtbaar en draagt de achterruit geen wrap meer.

Ferrari purosangue, SUV
(Afbeelding: Edwin van den Heuvel)

De bliksemschicht op de kofferklep vertelt naar alle waarschijnlijkheid niet dat het hier gaat om een elektrische SUV van Ferrari. CEO Benedetto Vigna liet eerder weten: “We hebben verschillende opties getest, het was duidelijk dat de V12, voor de prestaties en rijervaring die hij kon bieden, de juiste optie is voor de markt.”

Lexus staakt verkoop SUV-model na mega-wachtlijst

De fabrikant werkt dus aan een geëlektrificeerde versie van de SUV. Deze stekkerhybride is op de gevoelige plaat vastgelegd. Of de V12 elektro-ondersteuning krijgt, geeft de autobouwer nog niet aan. Er wordt wel degelijk aan gewerkt.

De SUV van Ferrari moet snel onthult worden

Over de exacte specificaties en prijs van de Ferrari Purosangue is dus niets bekend. Wel laten de Italianen weten dat er binnenkort een nieuw model gepresenteerd wordt. Intern heet dit model de ‘thoroughbred’. Dit betekend ongeveer hetzelfde als Purosangue (volbloed).

Ferrari purosangue, SUV
(Afbeelding: Edwin van den Heuvel)

De onthulling van de SUV kan niet lang meer duren. Uitlevering van de eerste modellen wordt verwacht in begin 2023. Echter, wie nu bestelt moet waarschijnlijk langer wachten. De bestelformulieren voor de SUV liggen al bij de dealers van Ferrari. Door de wachtlijst komt jouw Purosangue naar verluidt pas laat 2024 de Ferrari-productieband afrollen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.