Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 2 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Gelimiteerde versie Polestar 2 is véél duurder

Polestar trapte jaren geleden af met de 1, een fraaie en gelimiteerde sportcoupé met hybride-aandrijflijn. Nu komt het merk met nog een gelimiteerde editie op basis van de 2.

Het gaat om de BST Edition 270. Een ietwat onduidelijke naam, maar de letters ‘BST’ staan voor beast, ofwel beest. Het is immers een gepeperde uitvoering van de Polestar 2. Het getal slaat op het aantal auto’s dat van de band zal rollen. Ze worden verdeeld over de Europese en Amerikaanse markt. Ook naar Nederland komt een handjevol exemplaren. Het gaat om zo’n 15 auto’s.

Meer vermogen

Polestar heeft deze BST Edition 270 een softwareupdate gegeven. Zodoende produceren de twee elektromotoren uit de Long Range Dual Motor-variant geen 408, maar 476 pk. Het koppel bedraagt 680 Nm. Tussen de wielen ligt nog altijd een accupakket dat een capaciteit van 78 kWh (75 kWh netto) heeft. Al met al gaat-ie niet in 4,7, maar in 4,4 seconden naar 100 km/h.

Gaat de Polestar 1 de oplage van 1500 ook echt halen?

Meer rijplezier moet er komen uit de aangepaste wielophanging. Deze BST Edition 270 ligt 25 millimeter lager. Dat is te danken aan de kortere en tevens stijvere (20 procent) vering. Deze Polestar heeft verder tweevoudig verstelbare Öhlins-dempers, een veerpootbrug en unieke 21-inch wielen die zijn gebaseerd op die van de Polestar 1. Daaromheen vouwt de fabrikant Pirelli P Zero’s (245/35R21). De remmerij is afkomstig uit het Performance Pack dat al voor de Polestar 2 beschikbaar was.

Thunder of Snow

Uiteraard hoort daar ook wat optisch genot bij. Polestar levert deze gelimiteerde uitvoering van de 2 in de tint Thunder of Snow, terwijl er een streep over de gehele lengte van de auto loopt. Dat laatste is overigens wel een optie die tegen meerprijs beschikbaar is. Hetzelfde geldt voor een speciale glanzende wrap.

Deze speciale versie heeft ook bumpers en sideskirts die in de carrosseriekleur zijn gespoten: dat is niet het geval bij een reguliere 2. Verder komt de gouden tint, die je krijgt als je het Performance Pack aanvinkt bij een reguliere variant, ook terug. Denk daarbij aan de remklauwen, dempers, ventieldoppen en gordels.

Prijs Polestar 2 BST Edition 270

Productie van de Polestar 2 BST Edition 270 begint later dit jaar. Naar verwachting komen de modellen in het vierde kwartaal van 2022 naar ons land. Een prijs is er al: die begint bij 79.900 euro. Een Polestar 2 met Performance Pack is er vanaf ruim 50 mille. De vijftien auto’s worden overigens verloot, mits er meer geïnteresseerden zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.