Autovisie
Autovisie Nieuws 7 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Geen kusje meer van de Opel Crossland

Geeft Opel de Crossland X een nieuw snoetje, mag er van de nieuwe eigenaar geen kusje meer vanaf. De autobouwer sluit de naamgeving van de crossover voortaan niet meer af met een ‘X’.

Geef zelf maar het antwoord of de Opel Crossland voortaan een gezicht heeft om te zoenen. Of juist had. Feit is dat de Crossland er anders uitziet dan voorheen. De facelift, die je ditmaal heel letterlijk mag nemen, geeft de crossover een ander voorkomen. Als eerste bestaande model uit het gamma van Opel krijgt de Crossland de zogeheten Opel Vizor. Het is een hippe aanduiding voor een front dat bestaat uit een zwart paneel tussen de lichtunits waarbij het geheel lijkt alsof het uit een deel bestaat. Opel liet het eerder zien op de concept car GT X Experimental en vertaalde dat reeds door naar de nieuwe Mokka.

Achter het front van de Crossland

Bij het nieuwe front blijft het niet, want erachter zijn eveneens wijzigingen doorgevoerd. Aan de achterzijde bijvoorbeeld, daar monteert Opel nu gewijzigde lichtunits. Ze kleuren donker en beschikken over een vleugelontwerp. Desgewenst geeft Opel de achterklep een hoogglans zwarte afwerking. Dan dien je wel een zwart dak te bestellen. De aankleding van het exterieur is afhankelijk van het geopteerde uitrustingsniveau. Kies je voor bijvoorbeeld de Ultimate-versie, dan krijg je zilverkleurige skidplates en verchroomde omlijsting van de LED-mistlampen (ook op Elegance), verchroomde deurlijsten. De wielen kun je krijgen in 16- en 17-inch formaat, die naar wens in zilverkleur, bi-colour hoogglans zwart of geheel hoogglans zwarte kleurstelling zijn uitgevoerd.

Rode omlijsting

Nieuw in het leveringsprogramma is de GS Line. De aanduiding wordt ook voor de Mokka gebruikt. Op de Crossland komt die versie onder andere tot uiting in zwarte 16-inch lichtmetalen wielen, een zwart dak en een rode omlijsting tussen het dak en de portieren. Het laatstgenoemde item is ook op de technisch identieke Mokka GS Line aanwezig.

IntelliGrip

Op technisch vlak krijgt de Crossland aangepaste rij-eigenschappen door de montage van nieuwe veren en dempers. Tegelijkertijd verandert Opel de besturing door het aanbrengen van een tussenas in de stuurkolom, die volgens het merk de stuurprecisie en het stuurgevoel in de middenstand optimaliseert. Nieuw is de introductie van IntelliGrip, een aangepaste tractiecontrole van PSA die voor verbeterde tractie en stabiliteit moet zorgen.

Hogere positionering

Op het gebied van infotainment, connectiviteit en veiligheidssystemen krijgt de Crossland koplampen met bochtverlichting, een grootlichtassistent en automatische niveauregeling,  een head-up display, Forward Collision Alert met automatische noodstop en voetgangersdetectie, het vermoeidheidwaarschuwingssysteem Driver Drowsiness Alert, het dodehoekwaarschuwingssysteem Side Blind Spot Alert, Panorama Rear View Camera (180 graden aan de achterzijde) en parkeerhulp in de vorm van een zelf-inparkeersysteem. Een hele mond vol vernieuwingen, dus.

De start van de levering duurt nog even. Opel opent binnenkort weliswaar de orderboeken, de eerste exemplaren komen begin 2021 deze kant op. De facelift gaat gepaard met een herpositionering van de crossover en een hogere prijsstelling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.