Autovisie
Autovisie Nieuws 9 aug 2021
Leestijd: 1 minuut

Geely zoekt contact met Renault

Met zeggenschap over onder andere Volvo en Polestar en een aandeel in Daimler is Geely nog niet tevreden over zijn contacten met andere autobouwers. De Chinese autobouwer heeft nu een overeenkomst met Renault gesloten voor samenwerkingsverband. Geely

Doel van de overeenkomst is om de bouw van Renault-modellen in China binnen te harken, om die auto’s vervolgens in China en Zuid-Korea op de weg te zetten. Het gaat volgens de twee partijen om een strategische partnerschap. Export naar meer landen staat op de planning. Binnen de joint venture gaat Geely hybridemodellen bouwen, terwijl elektromodellen niet zijn uitgesloten.

Geely neemt belang van vijftig procent in Smart

Internationale uitrol

Geely heeft de Fransen met open armen ontvangen. Het bedrijf stapt in een gat dat werd achtergelaten door Dongfeng. Met die Chinese autobouwer had Renault tot vorig jaar een samenwerkingsverband. Via Renault wil Geely zijn internationale positie verder versterken. Het heeft nu eigen merken als Lotus, Volvo, Lynk&Co, Geely en Polestar, het heeft deelnames in andere merken als Daimler en Smart en het heeft samenwerkingsovereenkomsten als met Renault.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.