Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 21 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Formule 1 in Portugal met minder publiek, Max Verstappen kansrijk

De opleving van het coronavirus in Portugal heeft ook gevolgen voor de Grote Prijs in de Formule 1, die dit weekeinde zijn debuut maakt op het Autodromo do Algarve nabij Portimão. Er mag beduidend minder publiek bij dan aanvankelijk de bedoeling was.

Voor de Formule 1-race, voor het eerst sinds 1996 weer op Portugese bodem, waren 46.000 kaartjes verkocht. Directeur Paulo Pinheiro van het circuit zei echter al dat het maximale aantal bezoekers zou dalen naar 27.500. Dat kunnen er wel eens nog veel minder worden. Want maandag ging Portugal over de 100.000 besmettingen heen sinds de uitbraak van Covid-19.

Formule 1 begon zonder publiek

De Formule 1 begon het ingekorte seizoen dit jaar zonder publiek. Pas bij de negende race, de Grote Prijs van Toscane op het circuit van Mugello, waren voor het eerst een paar duizend toeschouwers welkom. Bij de Grote Prijs van Rusland in Sotsji en de Grote Prijs van de Eifel op de Nürburgring mochten enkele tienduizenden bezoekers naar binnen.

Portimão zou aanvankelijk de meeste toeschouwers tot nog toe toelaten, maar de golf van nieuwe besmettingen verhindert dat nu.

Eerste natte race

Goed nieuws voor Max Verstappen, want tijdens de GP van Portugal is er zondag kans op regen. De timing van het regenfront is echter nog onduidelijk. Tijdens de race ligt de temperatuur rond de 20 graden.

Op het circuit van het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão, waar het Formule 1-circus voor de twaalfde race van het seizoen neerstrijkt, verlopen de vrije trainingen en de kwalificatie droog. Het wordt dan ook iets warmer, met een maximumtemperatuur van 22 graden. Mocht het tijdens de race zondag regenen, dan zal het de eerste natte Grand Prix van dit seizoen zijn. Tijdens de eerdere races bleef het droog.

Max Verstappen Podium 2019
(Afbeelding: AFP/Carl de Souza)

Max Verstappen acht zich kansrijk

Max Verstappen ziet kansen om het Lewis Hamilton moeilijk te maken komende zondag. Hij put veel vertrouwen uit zijn goede optreden in de vorige race op de Nürburgring. “Daar heb ik echt vooruitgang geboekt met de Red Bull. Het lijkt er inderdaad op dat het gat met Mercedes steeds kleiner wordt”, zegt de Limburger in een vooruitblik van zijn Formule 1-team.

Verstappen eindigde in de Grote Prijs van de Eifel als tweede, amper 5 seconden achter Hamilton. De Brit won de race en de zesvoudig wereldkampioen evenaarde met zijn 91e grandprix-zege het record van de Duitse Formule 1-legende Michael Schumacher.

Verstappen reed dit jaar al eens in een gewone raceauto over het circuit in Portimão. “Het is een fantastische baan, vol hoogteverschillen en een mooie layout. Een beetje technisch, maar in zijn totaliteit erg snel. Ik hou van rijden op nieuwe circuits. Het is voor iedereen nieuw en het kan de boel opschudden. Ik ben benieuwd waartoe ik in staat ben in een Formule 1-auto.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.