Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 30 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Formule 1-favorieten Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn blijvertjes

Max Verstappen en Lewis Hamilton verklaren spontaan de liefde aan de Formule 1. De twee coureurs hebben vlak na elkaar aangekondigd dat ze niet van plan zijn de koningsklasse van de autosport te verlaten. Verstappen is iets zekerder dan Hamilton.

Aanstaande zondag nemen de twee favorieten het weer tegen elkaar op in de finale van de Grote Prijs van Portugal.

Max Verstappen zo lang mogelijk bij Red Bull

Max Verstappen wil zijn carrière zo lang mogelijk voortzetten bij Red Bull. Volgens Verstappen heeft het nieuwe motorenprogramma van de renstal zijn beslissing om te blijven niet veranderd.

Red Bull bereidt zich voor op een vertrek van motorleverancier Honda aan het einde van dit seizoen. Het team zal de motoren van de Japanse fabrikant blijven gebruiken, maar verder zelf onderhouden. Daarvoor heeft de renstal al motorbouwer Ben Hodgkinson bij concurrent Mercedes losgeweekt. Op de vraag of hij bij het team blijft, zei Verstappen dat hij daar al vaker antwoord op had gegeven. “Ik voel me heel goed in dit team en er is geen enkele reden om dat te veranderen. Al voordat de plannen voor het motorenprogramma bekend waren, heb ik gezegd dat ik tevreden ben waar ik zit. Ik hoop dat we nog lang samen kunnen racen en meer valt er ook niet over te zeggen.”

“Ik zeg het nu behoorlijk spontaan en plannen kunnen altijd wijzigen, maar ik geniet enorm van de strijd die we nu hebben op de circuits.”

Lewis Hamilton wil nog een jaartje, maar…

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is niet bezig aan zijn laatste seizoen in de Formule 1. De 36-jarige Engelse autocoureur kondigde in aanloop naar de Grote Prijs van Portugal aan dat hij er volgend jaar ook weer bij zal zijn.

“Ik zeg het nu behoorlijk spontaan en plannen kunnen altijd wijzigen, maar ik geniet enorm van de strijd die we nu hebben op de circuits. Het is alleen maar uitdagender geworden”, doelde de Brit op de tweestrijd die zich in de eerste twee races van dit seizoen heeft ontsponnen met Max Verstappen.

Hamilton veroverde vorig jaar voor de zevende keer de wereldtitel, maar wachtte lang met bijtekenen bij zijn Duitse renstal Mercedes. Pas kort voor de testraces in Bahrein zette hij een krabbel onder een contract voor 1 jaar. “Ik ben van plan volgend jaar nog steeds een rol te spelen in de Formule 1. Ik blijf het geweldig vinden om met dit team samen te werken en het bemoedigt me ook om te zien dat het team werkelijk zijn best doet om gelijkheid en inclusie te bevorderen”, aldus de coureur, die in zijn strijd tegen racisme actief ijvert voor gelijkheid en diversiteit in de koningsklasse.

Lewis Hamilton op het circuit in Italië
(Afbeelding: AFP/Gabriel Bouys)

“We hebben nog steeds veel werk te doen als sport. Ik heb meer kans de dingen te veranderen als ik er bij ben. Hoe lang ik zal blijven, weet ik niet. Dat zullen we zien”, zei Hamilton.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.