Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 16 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Komt de Ford Ranger als EV naar Europa?

Ford heeft een verzoek ingediend om het merkrecht vast te leggen voor de naam: ‘Ranger Lightning’. Dit heeft de fabrikant gedaan bij het EUIPO, oftewel het bureau van intellectuele eigendom van de Europese Unie. Het lijkt er dus op dat Ford met een elektrische pick-up naar Europa toekomt. Dat vond autowebsite Carbuzz uit.

Overigens krijgen niet alleen de Ranger pick-ups hun eigen Europese handelsmerk, want ook de Maverick Lightning is reeds geregistreerd bij het bureau.

Ford Ranger

De eerste vermelding van de naam Ranger in combinatie met Ford dateert alweer van 1961. Destijds duidde het alleen op een stylingpakket voor een F-serie pick-up. Dit was tot 1981 het geval, totdat de eerste Ford Ranger geïntroduceerd werd in 1983. Sindsdien zijn er zeven Noord-Amerikaanse versies verschenen en vier internationale varianten. Dat gezegd hebbende, de achtste generatie Ranger is al in aantocht.

De Ford Ranger zou dus voor het eerst een volledig elektrische aandrijflijn krijgen. Daar mogen we in ieder geval vanuit gaan met een naam als ‘lightning’. Het plan van Ford is om het nieuwe model acht jaar lang te produceren, dus het is onvermijdelijk om een elektrische versie aan het assortiment toe te voegen. Al helemaal omdat Ford ten laatste vanaf 2030 CO2-neutraal wil opereren. Verwacht wordt dan ook dat er hybride aandrijflijnen beschikbaar worden gemaakt voor in ieder geval de Ranger en Ranger Raptor.

F-150 Lightning

Een elektrische pick-up ontwerpen is voor Ford geen onbekend terrein. In mei 2021 werd namelijk al de volledig elektrische Ford F-150 Lightning aangekondigd. Dit model heeft twee elektromotoren die samen goed zijn voor 452 pk en een actieradius van 360, 480 of 510 kilometer, afhankelijk van de versie waar je voor kiest.

Volkswagen Amarok

Zoals we weten zijn de Ford Ranger en Volkswagen Amarok concullega’s van elkaar. De Amarok is immers op de Ranger gebaseerd, maar beide auto’s vissen uit dezelfde vijver. In april liet Volkswagen-topman Lars Krause weten dat een elektrische Ranger eraan zat te komen, dus de mogelijkheid voor een elektrische Amarok valt voorlopig allerminst uit te sluiten.

Ford Ranger, Volkswagen Amarok

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.