Autovisie
Autovisie Nieuws 26 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Ford maakt over een paar jaar elke Mustang volledig elektrisch’

Is de elektrische aangedreven Ford Mustang Mach-e het begin van het einde van de iconische Coupé en Cabriolet met brullende V8?

Na de lancering van de Mustang Mach-e zullen volgens AutoForecast Solutions ook de Fastback en de Cabriolet in de toekomst een elektrische aandrijflijn krijgen. Let wel, niet naast de bekende vier- of achtcilinders, maar in plaats van de benzinemotoren. Het is volgens het bedrijf de reden dat de introductiedatum van de volgende Mustang is opgeschoven tot 2028. Oorspronkelijk zou de huidige generatie in 2022 worden vervangen, zodat het de gebruikelijke levenscyclus kent van een jaar of acht.

Fabriek ombouwen

Uiteraard reageert Ford niet op geruchten en houden de medewerkers van het merk met de blauwe ovaal de kaken stijf op elkaar. AutoForecast Solutions baseert zich op ‘interne informatie’. Het bedrijf weet al te melden dat de productie in Fords Flat Rock te Michigan plaats zal vinden. Daartoe dient de faciliteit in de loop der jaren te worden aangepast, want momenteel maakt Ford in die fabriek geen seriemodel met elektrische aandrijflijn. De Mustang Mach-e ziet in Mexico het levenslicht.

Van Mach naar Mustang Mach-e

Of 2028 inderdaad de introductiedatum voor de volgende Mustang wordt, is afwachten. Het betekent dat de huidige editie nog zeven jaar mee moet. Voor het huidige model is Ford niet bezig met een elektrische aandrijflijn, ondanks dat er een Mustang Mach-e bestaat. Maar de link tussen de Mustang en de Mach-e is puur toeval. De elektro-SUV stond oorspronkelijk helemaal niet als onderdeel van de Mustang-familie op het programma. Het gebruik van de naam werd pas kort voor de onthulling van de auto besloten. Voor de Mustang Mach-e was eerst de aanduiding ‘Mach’ aangekondigd. Het exacte verhaal hoor je in Sjoerds Weetjes 187.

Voor het huidige programma van de Ponycar legt Ford de nadruk op de snellere modellen, zoals de Shelby’s en gelimiteerde edities als de Bullit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.