Autovisie
Autovisie Nieuws 23 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Ford kondigt binnenkort nieuwe crossover aan

De enorme, groeiende vraag naar SUV’s heeft Ford doen besluiten om zijn aanbod SUV’s en crossover verder uit te breiden. Tussen de EcoSport en Kuga heeft de Amerikaanse autobouwer nog een klein gaatje gezien. De auto wordt binnenkort voorgesteld.

Ford EcoSport Ford EcoSport -6- Autovisie.nl
Ford EcoSport

Het gaat om een SUV op basis van de nieuwe Focus, maar meer daarover is nog niet bekend. De autobouwer zelf zal spoedig met de eerste informatie komen. Ga er gevoeglijk vanuit dat de vijfpersoons SUV met dezelfde aandrijflijnen als de Focus verkrijgbaar wordt. Daar wordt vervolgens vierwielaandrijving en een plug-in hybride-aandrijflijn aan toegevoegd. Het design van de ongeveer 4,40 meter lange SUV is geïnspireerd op de stijl van zowel de EcoSport als de Kuga. Wanneer de auto op de markt komt, is nog niet bekend. Reken op begin 2019. De nieuweling neemt de plaats in van de C-Max.

Hot air balloon flying above rolling landscape
Ford C-Max

Onder druk

Het autoconcern houdt er rekening mee dat de productiestart vertraagd kan worden. Ford kiest ervoor om het model in het Roemeense Craiova te maken, waar de fabrikant momenteel ook de EcoSport bouwt. De Amerikanen pompen 200 miljoen euro in de faciliteit om de bouw van de Focus-SUV mogelijk te maken. Maar Ford eist van de lokale overheid dat zij investeert in het verbeteren van de infrastructuur en de logistiek. De Amerikanen zetten de lokale overheid op scherp door te roepen dat de “verwachte productieverhoging” van groot belang is in de gesprekken met de Roemeense overheid om de situatie rond de fabriek te verbeteren. In de Roemeense fabriek, waar in het verleden de B-Max werd gemaakt, zullen na de productiestart van de Focus-SUV 5.900 mensen werken. De autobouwer zegt dat de inbreng van de Roemeense overheid van belang is om de faciliteit binnen het Ford-netwerk competitief te houden. Sinds 2008 heeft Ford al 1,5 miljard euro in de fabriek gestoken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.