Autovisie
Autovisie Nieuws 3 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Ford C-Max Sport verrijkt het programma

Hoewel de vraag naar ruimtewagens al jaren daalt, richt Ford toch de schijnwerpers op zijn middenklasse-MPV. Van de C-Max introduceert de fabrikant nu een extra uitvoering, Sport genaamd. De versie komt boven de Trend in het gamma, maar naast de Titanium.

Hot air balloon flying above rolling landscape

De Sport is, zoals zijn naam al aangeeft, de sportieve versie binnen het C-Max-gamma. Hij komt voor de dag met een zwart gespoten dak, een zwarte afwerking van de grille en zwarte buitenspiegelkappen. Daarnaast krijgt de carrosserie meegespoten bumpers, in lak uitgevoerde zijskirts en een achterspoiler. Ford zet de C-Max Sport standaard op 17 inch lichtmetalen wielen in Rock Metallic, maar wie groter schoeisel wenst, kan voor € 600,- 18 inch lichtmetaal in 5×2-spaaksdesign bestellen.

Sportstoelen

Binnenin staat de versie Sport voor onder andere zwarte hemelbekleding en sportstoelen met contrasterende stiksels. De aankleding van de Sport komt overeen met die van de Trend, zij het dat de uitvoering completer is. Ford positioneert de C-Max Sport zodoende naast de Titanium die echter over afwijkende uitvoeringsspecificaties beschikt.

1.0 en 1.5

Ford biedt de C-Max Sport aan met slechts twee benzinemotoren. Het gaat om de 1.0-driecilinder met 125 pk en de 1.5-viercilinder met 150 pk. De prijslijst begint bij € 30.620,- voor de 1.0. De 1.5-versie is slechts 300 euro duurder, maar de prijsstelling van € 30.920,- is tijdelijk en geldt alleen voor de auto’s die reeds op voorraad staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.