Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 17 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Ford investeert 740 miljoen in oud treinstation Detroit

Het verlaten Michigan Central Station stond lange tijd symbool voor het verval van Detroit. Ford heeft het iconische gebouw recent gekocht en gaat er 740 miljoen dollar in investeren. Het voormalige treinstation moet een technologiecentrum worden.

MCS-9

Ford wil het Michigan Central Station omvormen tot een ‘tech hub’ waar aan de toekomst van de mobiliteit wordt gewerkt. In 2022 moeten er 2500 mensen werken. Uiteindelijk komt dat aantal op 5000 te liggen. Ford steekt 740 miljoen dollar in het project, maar denkt ook 250 miljoen dollar aan (belasting)voordelen van de Amerikaanse overheid en de lokale autoriteiten te kunnen krijgen.

Monument

Het Michigan Central Station werd in 1914 gebouwd en fungeerde tot 1988 als treinstation. Sindsdien zijn er tientallen plannen geweest om het verlaten gebouw te renoveren, maar ze werden allemaal afgeblazen. In 2009 besloot het bestuur van Detroit om het station te slopen. Een inwoner van de stad stapte echter naar de rechter, die de sloop verbood op basis van de monumentenwetgeving.

Filmster

Al decennialang is het enorme gebouw in de wijk Corktown de bekendste ruïne van Detroit. Het is door de jaren heen in diverse films gebruikt. Zo was het station onder meer te zien in de Eminem-film 8 Mile uit 2002, de allereerste Transformers uit 2007 en recenter in Batman v Superman: Dawn of Justice.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.