Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 17 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Al 7200 orders voor elektrische Isetta-lookalike Microlino’

De mannen achter deze guitige Microlino beweren al meer dan 7200 orders te hebben voor hun moderne BMW Isetta-dubbelganger. Het elektrische wagentje is net goedgekeurd voor Europa en moet zo’n 12.000 euro gaan kosten.

Microlino-3

Het vierwielige eitje is ontwikkeld door twee Zwitserse broers: Oliver en Merlin Ouboter. Hun vader richtte in 1999 Micro Mobility Systems op en verdiende miljoenen aan de door hem uitgevonden microscooter. De Microlino ziet eruit als een moderne variant van de Isetta en behoudt de naar voren openzwaaiende deur.

Vorkheftruck

Voor de aandrijving zorgt een 20 pk sterke elektromotor uit een vorkheftruck. De Microlino kan een topsnelheid bereiken van 90 km/h en heeft een actieradius van 120 kilometer. Hij is bij een normaal stopcontact binnen vier uur weer op te laden. De bagageruimte van de 2,4 meter lange ‘bubble car’ is 300 liter groot.

Gebouwd in Italië

Het karretje wordt gebouwd door de Italiaanse fabrikant Tazzari, die een aandeel van 50 procent in het project heeft. Uiteindelijk moeten er 5000 voertuigen per jaar van de band rollen. De prijs is laag gehouden door vooral reeds bestaande onderdelen te gebruiken. Als de Microlino dit jaar op de markt komt, kost hij 12.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.