Autovisie
Autovisie Nieuws 23 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Ford GT voor astronomisch bedrag geveild

Ondanks dat de kopers van de Ford GT een contract hebben moeten tekenen waarin staat dat ze hun sportwagen niet binnen twee jaar mogen verkopen, is het eerste exemplaar nu al in de Verenigde Staten geveild. En met succes!

Ford GT

De sportwagen werd voor het astronomische bedrag van 1.815.000 dollar afgehamerd, ruim vier keer de nieuwprijs. De geveilde GT is productienummer 48, dateert van 2017 en heeft slechts 7 mijl op de teller volgens veilinghuis Mecum Auctions.

Europa

De koper is er wel heel zeker van dat hij via Ford op geen enkele manier een GT kan bemachtigen, ondanks dat Ford binnenkort de orderboeken opent voor de laatste 500 exemplaren. De autobouwer maakt van de GT slechts 1.000 exemplaren. Voor de eerste twee productiejaren heeft Ford al de 500 GT’s aan hun gelukkige kopers toegekend. Daarvan komen er 140 naar Europa. Tot de ongeveer 60 stuks die dit jaar de Atlantische Oceaan oversteken behoort ook het exemplaar dat recent werd afgeleverd aan ondernemer Jeroen van den Berg en DJ Afrojack. De witte GT met blauwe striping is de twintigste GT in Europa. Hoeveel auto’s uit de tweede lichting naar Europa komen, is niet bekend.

LEES OOK: DEZE 30 AUTO’S ZIJN DUURDER DAN DE NEDERLANDSE FORD GT

Eisenpakket

In totaal had Ford 6.500 aanvragen voor de 500 GT’s. Ford had dus genoeg geïnteresseerden om uit te kiezen. Het merk had vooraf aangegeven dat de kopers aan een lijst met eisen moesten voldoen. Zo werd gevraagd wat de relatie tot het merk Ford is en hoeveel auto’s van het concern de liefhebber in zijn bezit heeft. De autobouwer wilde voorkomen dat de GT’s bij speculanten terecht zouden komen. Daartoe liet het bedrijf alle personen een contract tekenen waarin staat dat de GT niet binnen twee jaar verkocht mag worden. De eigenaar van de GT ‘048’ heeft zich daaraan in ieder geval niet gehouden.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.