Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 23 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Vernieuwde Kia Sportage ook als mild hybrid

De Sportage is een belangrijke pijler onder het merk Kia, want het model is in Europa goed voor een kwart van alle verkopen. De vierde generatie is sinds 2015 op de markt en krijgt nu een kleine update.

01-kia-sportage

Kia gaat voor het bekende faceliftrecept: wat andere bumpers, wat gewijzigde lichtunits en wat nieuwe lichtmetalen wielen. Daarbij zijn er vijf nieuwe exterieurkleuren beschikbaar voor de Sportage. In het interieur beperken de wijzigingen zich tot het stuurwiel, het instrumentarium en de bekleding. Natuurlijk worden er ook nieuwe systemen aan de auto toegevoegd, zoals Smart Cruise Control met Stop & Go-functie, een Around View Monitor en Driver Attention Warning.

Mild hybrid

Onder kap is er een nieuwe 1.6 CRDi-dieselmotor (136 pk en 320 Nm), die de 1.7 CRDi vervangt. Verder introduceert Kia de EcoDynamics+, die een 2,0 liter turbodiesel combineert met een mild hybrid-systeem. Dat laatste werkt met een 48 volt-batterij en ondersteunt de motor bij het accelereren. Door toepassing van een startmotor/generator kan de diesel eerder worden uitgeschakeld met het start/stopsysteem. De vernieuwde Kia Sportage – die in september bij de dealers staat – zou daardoor zo’n 4 procent minder CO2 uitstoten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.