Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 13 jul 2021
Leestijd: 1 minuut

Politie slingert filmers groot ongeval A50 genadeloos op de bon

De verkeerspolitie Oost-Nederland heeft gisteren 152 bestuurders betrapt op het filmen van een vrachtwagenbrand op de snelweg A50 bij Apeldoorn. Ze krijgen allemaal een boete omdat ze het ongeluk filmden met hun telefoon terwijl ze achter het stuur zaten.

Het ongeluk gebeurde maandag en zorgde voor een fikse brand. De vrachtwagen was geladen met rubber en kunststof en was zeer moeilijk te blussen. Op de weg richting Zwolle ontstond een kilometerslange file.

Ernstig ongeluk, lange file, 152 filmers

Volgens de verkeerspolitie kwam dat deels omdat veel bestuurders hun aandacht niet bij de weg hadden, aangezien ze vanuit hun autoraam bezig waren met het filmen van de grote brand. Het kenteken van de bestuurders is genoteerd en alle overtreders kunnen snel een fikse bon op de deurmat verwachten van het CJIB.

De boete voor het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur bedraagt 240 euro, plus 9 euro administratiekosten. De actie zou omgerekend zo’n 38.000 euro opleveren voor de staatskas. „Je zal er maar staan als chauffeur en door 152 man gefilmd worden…”, schrijft de politie op Instagram.

vrachtwagenbrand A50 Apeldoorn
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Verkeerspolitie)

Lang blussen

De brandweer had maandag vele uren werk aan het blussen van een met geladen truck die in brand was gevlogen. De weg richting Apeldoorn werd afgesloten. De boete voor smartphone­gebruik achter het stuur gaat als het aan de overheid ligt snel met 100 euro omhoog. De Tweede Kamer moet zich nog uitspreken over een voorstel daartoe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.