Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 8 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

‘Fiat komt met eigen Ami en gaat historische naam gebruiken’

Binnen Stellantis delen fabrikanten niet alleen techniek, maar ook complete modellen met elkaar. Fiat gaat gebruikmaken van de Ami van Citroën.

Dan hebben we het over de brommobiel die de Fransen vorig jaar met de wereld deelden. Waar Opel al snel met een eigen versie in de vorm van de Rocks-e kwam, gaat Fiat nu iets vergelijkbaars doen. Dat vertellen verschillende dealers aan Automotive News Europe. Zij hebben het model al gezien.

Fiat Topolino

Citroën koos dus voor een historische naam, en Fiat gaat hetzelfde doen. Naar verluidt gaat het model de Topolino heten, net als de originele Fiat 500 heette. De vraag is dan natuurlijk wat de Italiaanse versie aantrekkelijker maakt dan de reeds bekende modellen. De Italiaanse variant is optioneel te bestellen met een canvas-dak. Helemaal in Fiat-stijl, dus. Ook zeggen de dealers die de auto dus al hebben gezien dat de auto ‘verfijnder’ was dan de Citroën Ami. Hadden wij als dealer ook gezegd.

Citroën Ami

Stellantis heeft overigens nog niet gereageerd op de vraag of de Fiat Topolino ook daadwerkelijk komt. Dat-ie verschijnt lijkt echter wel zeker, maar het is de vraag wanneer. Vorig jaar bouwde Stellantis 18.000 exemplaren van de kleine vierwieler. Dat moeten er dit jaar 20.000 worden. Volgend jaar, als de Topolino waarschijnlijk ook is verschenen, ligt de productie op 35 tot 40 duizend stuks.

Bereik

Overigens is de Citroën Ami (en de Rocks-e en aankomende Topolino) volledig elektrisch. Het model maakt gebruik van een 5,5 kWh-batterij, goed voor een bereik van 75 kilometer. De topsnelheid bedraagt 45 km/h. Stuk voor stuk cijfers die ook voor de aankomende Fiat gaan gelden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.