Autovisie
Autovisie Nieuws 16 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Fiat Chrysler haalt 1,9 miljoen auto’s terug

Fiat Chrysler roept wereldwijd 1,9 miljoen auto’s terug. Een probleem met de airbags en gordelspanners zou al drie bestuurders het leven hebben gekost. Er zijn vijf gewonden gevallen.

Chrysler 200 - Autovisie.nl -1

Door het defect aan diverse Fiat Chrysler-modellen worden bij een botsing de airbags mogelijk niet goed opgeblazen en kunnen de gordelspanners dienst weigeren. De auto’s die teruggeroepen worden, zijn de Chrysler Sebring, Chrysler 200, Dodge Avenger, Dodge Caliber, Jeep Compass, Jeep Patriot en Lancia Flavia. Allemaal modellen die tussen 2010 en 2014 zijn verkocht. Het leeuwendeel van de betrokken auto’s (ongeveer 1,4 miljoen stuks) is in de Verenigde Staten verkocht.

LEES OOK: EERSTE TERUGROEPACTIE FERRARI GTC4LUSSO AL GEPLAND

Airbags zorgen de laatste jaren nogal voor wat terugroepperikelen. Vorige week nog kondigde General Motors aan ruim 4 miljoen auto’s terug te roepen van de merken Buick, Cadillac, Chevrolet en GMC (allemaal van na 2014) omdat de airbags en gordels niet goed zouden werken. Afgelopen jaar zorgden de airbags van het Japanse merk Takata voor enorme terugroepacties bij meerdere merken, waaronder Honda, Mazda en Nissan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.