Autovisie
Autovisie Nieuws 16 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Nu voor Europa: tiende generatie Honda Civic

De nieuwe Honda Civic hatchback lijkt sterk op de sedan die reeds in de rest van de wereld te koop is. En dat is uitstekend, want die variant is in het echt een prachtige auto om te zien.

honda 3

De Civic hatchback staat – hoe kan het ook anders – begin oktober op de autoshow van Parijs. In het Nederlandse straatbeeld kunnen we de Japanner waarschijnlijk in de eerste maanden van 2017 verwachten. Hij debuteert eerst in de Verenigde Staten.

Honda Civic Type R

Bij zijn Europese marktintroductie zijn een 1,0 liter driecilinder (129 pk) en een 1,5 liter viercilinder (182 pk) beschikbaar, beide natuurlijk uitgerust met een turbo. Later komt er ook een 1,6 liter dieselmotor beschikbaar en een snelle Type R-uitvoering. Die laatste moet een nog krachtigere versie van de 2,0 liter turbomotor krijgen. De huidige Type R heeft een vermogen van 310 pk.

Iets gegroeid

Ten opzichte van de huidige hatchback heel iets gegroeid in de lengte en breedte (1,3 centimeter en 3 centimeter), maar ook een fractie lager geworden (2 centimeter). De bagageruimte is met een liter toegenomen tot 478 liter.

Het dashboard oogt conventioneler dan dat van zijn voorganger, want de uitbundige ‘twee lagen’-vormgeving van voorheen is losgelaten ten faveure van een vrij gewoontjes ogend geheel. Met een naar de bestuurder toegebogen middenconsole. Dat dan weer wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.