Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 6 jul 2023
Leestijd: 1 minuut

Fiat blaast nieuw leven in deze cultheld

De Fiat Panda is een van de culthelden van het merk. Er is goed nieuws voor de liefhebber van de vierkante Italiaan. De fabrikant is namelijk bezig met een nieuwe.

De Fiat Panda kwam voor het eerst in 1980 op de markt. Het was een erg eenvoudige auto met een herkenbaar design. In totaal zijn er zo’n 4,5 miljoen exemplaren gebouwd. Later volgende nog de tweede generatie Panda in 2003 en de derde in 2011. Deze derde wordt in 2024 vervangen.

De nieuwe Fiat Panda

11 juli 2024 op precies te zijn, dan laat Fiat het nieuwe model zien. Dat zegt de CEO van het merk Olivier Francois tegen het Britse Autocar. Dit is immers de dag dat Fiat het 125-jarige jubileum viert. De nieuwe Panda zal lijken op de Centoventi concept die in 2019 al ter sprake kwam.

Centoventi
Fiat Centoventi. (Afbeelding: Fiat)

De nieuwe Panda komt naar verluidt met een elektrische aandrijflijn. Echter, hij staat op het CMP-platform waar ook de Jeep Avenger en 600 op gebouwd zijn. Dit betekent dat er ook een brandstofvariant van gemaakt kan worden – ook al komt die wellicht niet naar Nederland. De CEO laat aan het Briste medium weten dat de auto zo’n 4 meter lang wordt.

De nieuwe panda moet qua design dicht in de buurt komen van de Centoventi concept. Toch hoef je functies als een verwisselbare batterij niet te verwachten.

Hoewel nog veel onduidelijk is over de Fiat, is het leuk om te zien dat Fiat weer nieuw leven blaast in een oude bekende. Wil je meer weten over de nieuwe Panda? Bekijk dan onderstaande video uit 2019 waarin we de Centoventi conceptcar al lieten zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.