Remzi Sen
Remzi Sen Nieuws 7 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Ferrari nóg meer problemen met banden..

De vaste Formule 1 kijker maakte zich na het begin van dit seizoen klaar voor een spannende titelstrijd tussen Ferrari en Red Bull.

De Italianen leken een meer dan waardige tegenstander voor de huidige wereldkampioen Max Verstappen. Maar hoe langer het seizoen duurt hoe minder groot de dreiging lijkt van de mannen in rood.

Das pech, remmen weg

Nadat er vorig weekend op Zandvoort nog geblunderd werd tijdens de pitstop van de Spaanse Ferrari-coureur Carlos Sainz, gaat het ook niet zo goed met het Italiaanse materieel buiten de circuits. Op sociaal media is een tweet te zien van één van de vrachtwagens van het Italiaanse F1-team. De knalrode vrachtwagen staat langs de kant met pech en de brandweer moet er zelfs van pas komen. Er is geen echte schade zichtbaar op de foto’s en Ferrari zelf is nog niet met een statement naar buiten gekomen.

Toch meldt GPblog.com dat het zou gaan om oververhitte remmen die vervolgens in brand zouden zijn gevlogen. De vrachtwagen die van Zandvoort onderweg was naar het Italiaanse circuit Monza transporteerde de motoren van de Formule 1 bolides.

Ferrari wel goed voor comedy

F1-fans kunnen er erg om lachen en de reacties op social media bestaan voornamelijk uit grappen. Zo schrijft Mech engineer: “De remmen van de vrachtwagen zijn toch ook niet al door Ferrari ontworpen?’’ En Thebellishy schrijft: “Dit team… zelfs de vrachtwagens hebben er geen zin meer in.’’

Max Verstappen fans erg blij

Hoewel de fans online erg kunnen lachen om het seizoen van Ferrari valt er in het klassement niet veel te lachen. Red Bull leidt na de laatste race op Zandvoort met een comfortabele voorsprong van 135 punten. Bij de coureurs heeft Max Verstappen ook een ruime voorsprong op zijn grootste concurrent van Ferrari. Max staat namelijk 109 punten los van de Monegask Charles Leclerc. Met nog maar zeven races te gaan moeten de Italianen alles op alles zetten om nog maar een klein kansje te maken op een kampioenschap, maar dan moeten de motoren natuurlijk wel aankomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.