Alrik de Jong
Alrik de Jong Nieuws 8 sep 2022
Leestijd: 1 minuut

Ducati en Lamborghini lanceren Huracán STO motor

Ducati en Lamborghini hebben de handen weer ineen geslagen en lanceren samen een behoorlijk indrukwekkende motor. Hier is de Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, een naked bike die gebaseerd is op de Hurácan STO.

Vorig jaar kwamen de Italiaanse motorbouwer en autobouwer ook al gezamenlijk met een motor. Dit was de Diavel 1260 Lamborghini, een high-performance cruiser waarvoor de bouwers inspiratie haalden uit het ontwerp van de Sian. Net als de 4.000 pk sterke speedboot van Conor McGregor inderdaad, maar we dwalen af.

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini

Het nieuwe model heet Ducati Streetfighter V4 Lamborghini. Zoals je ziet is het een naked bike, waardoor je de lekkere techniek non-stop ziet. En kenners zien dan natuurlijk direct dat de motor het hart van een Panigale V4 heeft.

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, motor, naked bike, huracan sto

De Ducati Streetfighter V4 Lamborghini is dus voorzien van een 208 pk sterke motor, die je kent uit dit model van de Italiaanse motorbouwer. De cilinderinhoud van het Desmosedici-motorblok is 1.103 cc en het droge gewicht van de tweewieler is 197,5 kilogram. Je kunt je voorstellen dat dit een pijlsnel beest is, al zijn er nog geen sprinttijden en snelheidscijfers bekend. Ook het frame van de naked bike, zonder kuipen, is nagenoeg hetzelfde. De contrasterende kleuren ‘Citrea Green’ en ‘Dac Orange’ komen van de Huracan STO.

De motor komt in beperkte oplage

Je moet er snel bij zijn, want de Ducati Streetfighter V4 wordt gemaakt in een oplage van 630 exemplaren. Daarbovenop zijn er 63 exemplaren gereserveerd voor eigenaren van een Hurácan STO of andere Lambo. De verkoopprijs begint bij 68.000 euro, meer informatie vind je op de website van de Italiaanse motorbouwer.

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, motor, naked bike, huracan sto
Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, motor, naked bike, huracan sto

Naast de lancering van de motor, komt er ook een bijpassende kledinglijn in de stijl van de Ducati Streetfighter V4 Lamborghini. Deze vind je op dezelfde webpagina als de naked bike.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Ducati en Lamborghini lanceren Huracán STO motor
Sluiten