Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 21 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Zie hoe Ferrari Daytona SP3 van 2,1 miljoen euro wordt afgetrapt

De eigenaar van deze Ferrari Daytona SP3 is niet bang voor steenslag, zo blijkt uit de manier waarop hij zijn 2,1 miljoen euro kostende supercar ervan langs geeft.

Dat de Britten weten hoe je auto’s moet liefhebben, bleek deze maand wel weer tijdens het Goodwood Festival of Speed. De video die wij maakten tijdens dit autosportspektakel zie je hier. Enkel geïnteresseerd in de ronkende motoren? Dan hebben we hier nog een compilatie van de best klinkende auto’s die de heuvel op raceten.

Kippenvelkweker

Daar had deze Ferrari Daytona SP3 prima tussen kunnen staan. Met zijn 6,5-liter natuurlijk ademende V12 die tot 9.500 toeren per minuut kan draaien, is het een kippenvelkweker voor autofanaten. Geen, turbo’s, superchargers of elektromotoren die deze twaalfcilinder ondersteunen en toch 840 pk produceren. Petje af.

Copycats uit China: 6 auto’s waarvan het design schaamteloos is gejat

Dat verklaart voor een deel het exorbitante Nederlandse prijskaartje van ruim 2.106.000 euro. Een groot deel daarvan gaat regelrecht naar de Belastingdienst onder de noemer bpm.

Met een Ferrari Daytona SP3 door het gras

De auto is gebaseerd op de LaFerrari en er worden slechts 599 stuks gebouwd. Reden genoeg om voorzichtig om te gaan met deze Daytona SP3, toch? Nou, niet voor deze Brit. Hij is niet bang om zijn rode volbloed eens flink op zijn staart te trappen.

Niet alleen laten hij de achterwielen van de Ferrari Daytona SP3 meermaals flink roken, ook besluit hij zijn peperdure Italiaan eens rond te gooien op een grasveldje. Angst voor steenslag kent de Ferrari-bezitter klaarblijkelijk niet. ‘De duurste grasmaaier ter wereld’, reageert iemand grappend onder de video.

Dwars met een Ferrari

Autovisie heeft overigens ook de nodige ervaring met het dwars gooien van prijzige Ferrari’s. Herinner je je onze rijtest met de Ferrari Purosangue nog? Mocht je zelf eens achter het stuur van een Ferrari willen kruipen, dan heb je geluk. Niet élke auto van het Italiaanse supercarmerk is peperduur. Lees hier hoeveel de goedkoopste Ferrari-occasion van Nederland kost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.