Remco Slump
Remco Slump Video 17 jul 2023
Leestijd: 1 minuut

Dit zijn de gaafst klinkende auto’s van het Goodwood Festival of Speed

Geen presentator die er doorheen praat, gewoon puur en ongefilterd het motorgeluid van de gaafst klinkende auto’s op de heuvelklim van het Goodwood Festival of Speed.

Op het Goodwood Festival of Speed draait alles om de heuvelklim. Het asfaltlint in de ‘tuin’ van Goodwood House is 1,9 kilometer lang en stijgt over die afstand gemiddeld met 4,9 procent. De start ligt 92,7 meter lager dan de finish.

Schade op Goodwood Festival of Speed

Het parcours is smal en geeft coureurs nauwelijks ruimte om fouten te maken. Ieder jaar gebeuren er ongelukken, ook in 2023. Afgelopen zondag was echt een dieptepunt, wat dat betreft. In de hooibalen belandden onder meer een McLaren F1 GTR, BMW M1 Procar en Leyton House F1-wagen.

Waarom Goodwood Festival of Speed op je bucketlist moet staan!

Kleinere schade was er aan de Porsche 911 GT1, die aan de achterkant uitbrak, heel even een hooibaal raakte en daardoor zijn achtervleugel verloor. Een Audi R18 – eveneens een Le Mans-auto – spinde en kon niet meer wegkomen.

Honderden auto’s ieder dag de heuvel op

Het mooie van de heuvelklim is dat er iedere dag meer dan honderd langs het publiek razen. Vooral de racers maken daarbij indruk, met hun heerlijke gebulder en geknetter.

Zo toont Bentley op Goodwood hoe ‘groen’ het wel niet is

Autovisie was op zondag 16 juli aanwezig in Goodwood en mocht gelukkig dicht op de baan staan. Er kwam nauwelijks straatauto’s voorbij in de tijd dat wij er waren, maar de spectaculair klinkende racewagens maakten dat meer dan goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.