Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 2 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Ferrari boekt meer winst dankzij V8-modellen

Het gaat slecht in de autowereld. Grote fabrikanten noteren monsterverliezen, maar de bouwers van Italiaanse supercars hebben er blijkbaar geen last van. Na Lamborghini noteert ook Ferrari een mooie winst.

Ferrari Portofino

Tesla boekte afgelopen kwartaal wederom een flink verlies (400+ miljoen dollar), maar in vergelijking met Mercedes was het nog een schijntje (meer dan een miljard euro). Ook andere merken hebben het zwaar en overal ter wereld worden mensen op straat gezet en fabrieken gesloten. Maar in Italië merken ze er niets van. Tenminste, mits er dure luxewagens gemaakt worden. Lamborghini boekte een monsteromzet dankzij de grote aantallen die ze van de Urus wisten te verkopen, en Ferrari doet het ook goed dankzij de toegankelijke Portofino.

Meer

In het tweede kwartaal van dit jaar wist Ferrari de omzet met zo’n negen procent te laten groeien. In totaal werd er 984 miljoen euro binnen geharkt in Maranello. Daardoor steeg de netto winst met een niet zuinige 14 procent. Dat houdt in dat er de afgelopen drie maanden ruim 184 miljoen meer verdiende dan in dezelfde periode vorig jaar.

Ook de gunstige wisselkoersen speelden ook een rol in de toegenomen winst. Het Italiaanse merk wist daardoor ondermeer in China meer auto’s te slijten. In Noord- en Zuid-Amerika hadden de verkopers van Ferrari wat meer moeite om de bolides te verkopen. Uiteindelijk leverde Ferrari zo’n 8 procent meer auto’s uit. Dat komt neer op 2.671 auto’s (5.281 totaal dit jaar). De twee auto’s die hier voornamelijk verantwoordelijk voor zijn: de Ferrari Portofino en de 812 Superfast.

Ferrari 812 Superfast

Speciaal

Ferrari heeft ook goede verwachtingen voor de tweede helft van het jaar. Zo wil het dit jaar afsluiten met een omzet van ongeveer drie miljard. Daarbij moeten de nieuw aan te kondigen auto’s zeker gaan helpen. Één daarvan moet namelijk extra speciaal zijn. Wat er zo speciaal aan is, wil Ferrari nog niet zeggen. Het lijkt in ieder geval geen SUV te zijn, want die staat pas voor over een jaar of twee op de kalender. Daarvan weten we al wel de naam: Purosangue. Dat betekent ‘volbloed’ in het Italiaans.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.