Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 2 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Voor €8.500 heeft u een elektrische auto

Een nieuwe elektrische auto kost al snel €30.000, maar er is een goedkopere manier om elektrisch te rijden. Laat uw auto ombouwen tot EV. Een Franse start-up biedt de service aan voor €8.500,-

Transition One

Een nieuwe elektrische auto kopen is niet weggelegd voor heel veel mensen. De aanschafprijs van dit soort voertuigen ligt simpelweg te hoog. Het Franse Transition-One denkt de oplossing te hebben. De start-up wil kleine stadswagens voor een schappelijke prijs en binnen een dag omtoveren tot elektrische auto.

Geld

Heeft u een Citroen C, Peugeot 107, Fiat 500, Toyota Aygo, Twingo II of een Volkswagen Polo en wilt u eigenlijk een elektrische auto kopen, maar heeft u het geld hier niet voor? Dan bent u vanaf eind dit jaar van harte welkom bij Aymeric Libeau. De oprichter van Transition-One richt zich namelijk precies op u. “Ik verkoop aan mensen die geen 20.000 euro voor een nieuwe elektrische auto hebben liggen. We bouwen de best verkopende automodellen van Europa om tot elektrische auto’s,” vertelt hij aan Bloomberg.

Maar zo ver is het nog niet. Libeau is namelijk nog op zoek naar een kapitaalinjectie van €6 miljoen. Daarmee wil hij een fabriek bouwen om jaarlijks vierduizend auto’s om te bouwen. Vanaf september wil hij vooruitbestellingen gaan aannemen om de vraag vanuit de markt te peilen. Hij biedt deze mensen een elektrische auto met een bereik van 180 kilometer aan.

Accu’s

Tijdens de verbouwing worden de verbrandingsmotor en de benzinetank verwijderd. De elektromotor wordt aangesloten op de bestaande aandrijflijn en de drie accupakketten worden verdeeld over het motorcompartiment en de plaats waar de brandstoftank zat. Waar normaal het tankgat zat, wordt de aansluiting voor de elektrische lader geplaatst. Veel verschil in gewicht is er niet, want de accu’s wegen maar 120 kilo en met het verwijderen van de verbrandingsmotor wordt dit gecompenseerd.

Transition One

Transition-One is het eerste bedrijf dat op grotere schaal moderne auto’s wil ombouwen tot elektrische auto’s. Tot nu toe zien we vooral bedrijven die het doen met klassiekers. Dit gebeurt op kleine schaal en tegen vrij hoge prijzen.

Ter vergelijking, de goedkoopste elektrische auto die u op dit moment kunt kopen staat bij Peugeot in de showroom. Daar krijgt u een Peugeot iOn mee voor 22.360 euro. Daarmee kunt u 90 kilometer ver komen voordat hij weer aan het stroom moet. Een Peugeot 107 heeft u tweedehands al voor €2.000. Zelfs met ombouwen tot EV bent u dan nog ruim €10.000 goedkoper uit en kunt u nog eens twee keer zo ver rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.