Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 12 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Miljoenen voor ontwikkeling nieuwe Fiat 500 Electric

In 2012 presenteerde Fiat de eerste volledig elektrische 500. De oud-topman van het merk, Sergio Marchionne, was daar eigenlijk niet eens over te spreken, maar nu gaat het merk miljoenen steken in een opvolger van de Fiat 500 Electric.

Fiat 500E

Toenmalig CEO Sergio Marchionne van Fiat vond de eerste elektrische 500 eigenlijk helemaal niet goed. Bij de introductie vertelde hij zelfs dat mensen de auto niet moesten kopen. In 2017, kort voor zijn overlijden, zei hij bovendien dat hij niet geloofde in de economische haalbaarheid van Tesla en elektrische auto’s in het algemeen. Later kwam hij daar wel weer een beetje op terug. Het huidige bestuur van Chrysler Fiat is het blijkbaar niet met zijn voormalige CEO eens, want nu blijkt dat het merk 787 miljoen dollar (€€698,7 miljoen) in de nieuwe elektrische 500 gaat investeren.

Retro

Die auto zal volgend jaar voor het eerst op de motorshow van Genève te zien zijn. In juli 2020 start de marketing van die auto. Afbeeldingen van de nieuwe 500 Electric zijn er dus nog niet. Verwacht wordt uiteraard wel dat het nieuwe stadsautootje opnieuw retro-looks heeft, met betere aerodynamica.

Olivier Francois, bestuursvoorzitter bij Fiat, zou hebben gezegd dat de nieuwe 500 Electric straks de ‘Tesla van de stadsauto’s’ moet worden. Verwacht wordt dat de auto tussen de €25.000 en €29.000 gaat kosten. Voor wie dat te veel geld is, is Fiat bezig met de ontwikkeling van de Centoventi. Die auto is volgens het merk zelf revolutionair en krijgt verschillende prijsniveau’s, die dus flink onder de prijzen van de 500 zullen liggen.

Californië

De vorige elektrische 500 was vooral bedoeld voor de Amerikaanse markt en specifiek voor Californië. De auto was hier niet leverbaar, maar kwam via grijze import wel ons land binnen. Die auto had een 24 kWh batterij, kon op een volle accu 135 km rijden en sprintte in 8 seconden naar de 100 km/h. Maar die auto verkocht Fiat liever niet. Waarom? In onderstaande video legt onze redacteur Sjoerd van Bilsen je daar alles over uit

Bron: InsideEVs.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.