Autovisie
Autovisie Nieuws 19 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Ferrari geeft teken van leven 812 VS, Versione Speciale

In een videoboodschap aan gewaardeerde klanten en verzamelaars heeft Ferrari zijn eerstvolgende limited edition aangekondigd. De sportwagen is gebaseerd op de 812 Superfast én 812 GTS. Hij werd aangekondigd als 812 VS.

Ferrari is al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van zijn ultieme afscheidsmodel van de 812-familie, bestaande uit de coupé Superfast en de cabriolet GTS. De sportwagen werd in de wandelgangen 812 GTO genoemd, vernoemd naar een van zijn voorgangers. Die 599 GTO vormde jaren geleden ook het ultieme einde van de 599 GTB Fiorano-reeks. De F12 TDF deed dat voor de F12berlinetta.

812 VS staat voor Versione Speciale

Behalve zijn komst maakt Ferrari nog niets bekend over het nieuwe model. De aanduiding 812 VS staat voor Versione Speciale, ofwel speciale editie met 812 voor 800+ pk en 12 cilinders. Die naam verklaart weliswaar het karakter van de sportwagen, maar daarvoor hoef je geen raketgeleerde te zijn. De speciale editie komt er net als de 599 GTO en de F12 TDF destijds in een beperkte oplage. Hoeveel stuks is nog de vraag. Vast staat dat er minder open varianten zullen worden gemaakt dan Coupés. Ferrari 812 VS

Coupé en cabriolet

Voor de door Ferrari geselecteerde klanten is de 812 VS beschikbaar. Als Coupé welteverstaan. De 812 VS met open dak wordt aan een select clubje Ferrari-verzamelaars aangeboden, zo geeft een insider aan. De klanten moeten daarbij kiezen of ze of de coupé of de GTS wensen. Een derde groep met daarin alle grote en trouwe klanten wordt de mogelijkheid geboden beide modellen te bestellen, zo wil het verhaal. Ferrari 812 GTO VS

Nog even geduld

Ferrari kondigde de 812 VS via een directe videoboodschap aan zijn geselecteerde klanten aan. In de video zegt de verkoopbaas tevens dat de dealer binnenkort contact met de klant opneemt om de details te bespreken. Over de onthulling van de 812 VS wordt nog niet gesproken, maar de sportwagenbouwer zal zodra de laatste klant zijn order heeft geplaatst de 812 VS met de rest van de wereld delen. Ferrari wil de 812 VS nu nog exclusief houden voor het selecte clubje kopers, een cadeautje zeg maar. Wordt vervolgd. Reken op begin maart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.