Autovisie
Autovisie Nieuws 27 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Machtige machine: Ferrari 488 Pista Spider

Als variatie op een geslaagd thema heeft Ferrari alle fijne ingrediënten van de 488 Pista vertaald naar een nog lekkere variant: de Ferrari 488 Pista Spider. De open supersportauto is gepresenteerd tijdens het beroemde Concours d’Elegance op Pebble Beach.

Aandrijflijn

Wat techniek betreft is er niet heel veel nieuws onder de zon. De Ferrari 488 Pista maakt gebruik van dezelfde aandrijflijn als de 488 Pista met vast dak. Dat betekent dat je een 3,9-liter V8 met twee turbo’s krijgt met een vermogen van 720 pk en een koppel van 770 Nm.

Gewicht

Ook al weegt de 488 Pista Spider 100 kilogram meer (1.380 kilogram) dan de 488 Pista (1.280 kilogram), de prestaties zijn identiek. De sprint naar 100 km/h duurt 2,85 seconden, die van 0 naar 200 km/h slechts 8 seconden en de topsnelheid bedraagt 340 km/h. Het extra gewicht is een resultaat van de dakconstructie met elektrisch bedienbare hardtop.

Minder voor meer

Je krijgt in de 488 Pista Spider minder voor meer. Het interieur is helemaal uitgekleed en Ferrari heeft volop alcantara en koolstofvezel gebruikt. Vloermatten heeft deze zonaanbidder niet. Wel aluminium voetplaten en lussen in plaats van conventionele deurgrepen. Elke gram maakt een verschil, toch? Rollen doet de 488 Pista Spider standaard op 20-inch lichtmetaal met tienspaaks design en optioneel levert Ferrari koolstofvezel wielen die 20 procent lichter zijn. Goed voor het onafgeveerde gewicht.

Marktintroductie

Ferrari belooft spoedig meer details vrij te geven van deze nieuwe limited edition. De eerste exemplaren worden naar verwachting in de loop van 2019 uitgeleverd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.