Autovisie
Autovisie Nieuws 31 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Te koop: Ferrari 308 GTS van George Barris is ‘awesome’

De duistere Lincoln uit The Car, de Batmobile uit de klassieke Batman-televisieserie en K.I.T.T uit Knight Rider: allemaal komen ze uit de koker van de bekende Amerikaanse carrosseriebouwer George Barris (1925 – 2015). Zijn persoonlijke Ferrari 308 GTS staat te koop voor 200.000 dollar (ruim 187.000 euro) en is simpelweg fantastisch.

Als je van die typische eind jaren zeventig / begin jaren tachtig-stijl houdt in ieder geval. Want Barris trakteerde zichzelf in die periode op een 308 GTS, werd in zijn enthousiasme lid van de Ferrari-club en zag daar dat alle Ferrari’s op elkaar leken. Hij kon ze niet uit elkaar houden (waarschijnlijk omdat ze allemaal rood waren) en besloot dat zijn auto anders moest worden.

LEES OOK: ONDER DE HAMER – FERRARI TESTAROSSA UIT MIAMI VICE

Barris monteerde extra brede banden en BBS-wielen onder zijn 308, verbrede de carrosserie, monteerde een andere frontspoiler, wijzigde de achterkant van de auto en verving de klapkoplampen door vaste lampen achter de grille. Hij liet de Ferrari in twee kleuren spuiten: goud voor de bovenkant, koper voor de onderkant, met daartussen een streep van groen, wit en rood. Een pennenstreek van echt bladgoud maakt de boel af.

Het interieur van de Barris-308 is helemaal geweldig. Het instrumentarium is volledig digitaal gemaakt en geïntegreerd in het dashboard zijn een NEC-telefoon, een Sony-televisie (deze Ferrari had toen al een achteruitrijcamera!) en een Kenwood-audiosysteem. Het bladgoud op onder meer het stuur en de versnellingspook is echt.

LEES OOK: ONDER DE HAMER – FERRARI 308 GTS UIT MAGNUM P.I.

De Ferrari 308 GTS van George Barris speelde een klein rolletje in Knight Rider als de Dagger DX, de futuristische sportwagen van een slechterik in de serie. Daarbuiten was de 308 gewoon Barris’ persoonlijke vervoermiddel. Al heeft de Amerikaan er niet bijzonder veel mee gereden, want de teller staat op slechts 8000 miles (12.875 kilometer).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.