Autovisie
Autovisie Nieuws 5 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Peugeot 308 kijkt nu iets 3008-tiger uit de ogen

Wat is ‘Why change a winning team?’ in het Frans? Want Peugeot zou wel gek zijn om al te veel aan zijn 308 te veranderen. Het ding verkoopt immers nog steeds uitstekend.

Dus krijgen we een iets andere grille, bumper en motorkap. En dat lijkt het wel zo’n beetje. Het helpt namelijk niet dat Peugeot weinig scheutig is met informatie en ons slechts één foto heeft gestuurd. Hoe de achterzijde en het interieur er uitzien weten we echter al wel, want daarvan zijn eerder foto’s uitgelekt. Er verandert weinig, kunnen we je melden.

“De 308 krijgt als eerste PSA-model de nieuwe BlueHDI 130 S&S-dieselmotor”

Onderhuids wordt de 180 pk sterke 2,0 liter turbodiesel voortaan aan een achttraps automaat gekoppeld (was zestraps) en krijgt de 130 pk leverende 1.2 driecilinder benzinemotor een flinke upgrade. Volgens Peugeot zou hij daardoor zuiniger en schoner moeten zijn. Daarbij krijgt de 308 als eerste PSA-model de nieuwe BlueHDi 130 S&S-dieselmotor met 130 pk.

LEES OOK: NIEUWE PEUGEOT 308 GTI HEEFT AUTOSPORTGENEN

Verder is de 308 optioneel leverbaar met cruise control met stopfunctie (alleen met automaat) of 30 km/h-functie (alleen met handbak). In het interieur is het infotainmentsysteem opgewaardeerd met verregaande smartphoneconnectiviteit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.