Autovisie
Autovisie Nieuws 22 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Trekprobleem Volkswagen Tiguan opgelost

“Immer wieder diese Niederländer”. Het zou ons niets verbazen als een van de techneuten van het Volkswagen-concern dat zou hebben geroepen, toen het bedrijf ontdekte dat er koelingsproblemen ontstonden wanneer je een zware aanhanger (of zo’n typisch Hollandse caravan volgens de Duitsers) achter de Tiguan met 1.5-motor en DSG-automaat zou hangen.

Volkswagen Tiguan R-Line

De techneuten van Volkswagen moesten het trekvermogen voor de Tiguan 1.5 DSG opnieuw testen. Waar in eerste instantie van 1.800 kg werd uitgegaan, daar is het uiteindelijke maximum geremd trekgewicht op 1.300 kg uitgekomen.

Geblokkeerd

Volkswagen biedt de Tiguan 1.5 met automatische transmissie, die optioneel de handbak vervangt, al geruime tijd aan, maar door het koelingsprobleem werden dealers verboden om een trekhaak te monteren. Volgens de importeur is in de afgelopen maanden naar een oplossing gezocht. In die periode gaf Volkswagen de mogelijkheid om een trekhaak te bestellen niet vrij.

Oververhitting

De importeur zette bij de Tiguan 1.5 DSG een trekgewicht van 0 kg. Ondanks dat de fabriek een maximum geremd trekgewicht van 1.800 kg opgaf, zou een dergelijk zware aanhangwagen mogelijk tot oververhitting van de 1.5-motor leiden. Let wel, voor de handgeschakelde versie was er geen probleem. Volkswagen Tiguan R-Line

Modificatie

Volgens de woordvoerder van het merk kunnen eerdere kopers van een Tiguan met 1.5-benzinemotor en DSG-automaat bij de dealer een modificatie laten uitvoeren om alsnog een trekhaak te laten monteren en veilig een aanhanger te kunnen trekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.