Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 20 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom lacht Elon Musk om de bizarre 0-100-sprint van de Rimac Nevera?

Afgelopen week kwam naar buiten dat de Rimac Nevera maar liefst 23 verschillende records behaalde op een dag, waaronder de snelste sprint van 0 naar 100 kilometer per uur. Tesla-baas Elon Musk vindt de records nogal lachwekkend.

De Rimac Nevera is een Kroatische hypercar met 1940 pk en 2360 Nm aan koppel. Het bizarre voertuig heeft vier elektromotoren en is dus een van de snelste auto’s ter wereld.

Elon Musk lacht om sprinttijden Rimac Nevera

Hoewel velen onder de indruk zijn van de prestaties van de Rimac Nevera, is Tesla-baas Elon Musk dat niet. Op Twitter reageert hij onder de nul-naar-honderd-tijd met de woorden “LOL” (Laughing out loud, hardop lachen).

Wat Elon Musk exact bedoelt met zijn reactie, is onduidelijk. Zou de Tesla Roadster wellicht een stuk sneller zijn dan de Rimac Nevera? Elon Musk is niet de enige die om modellen van andere fabrikanten lacht. Zo werd de Tesla-baas zelf vorig jaar nog uitgelachen door Mike Levine, PR-directeur van Ford. Hij zei over de Roadster: ‘Dat ding bestaat helemaal niet!’

Tesla Roadster niet in productie, Rimac Nevera wel!

En dat klopt. In tegenstelling tot de Rimac Nevera is de nieuwe Tesla Roadster nog niet in levenden lijve gezien. Maar als-ie er komt, dan maakt hij gehakt van de Rimac Nevera. Althans, als we op de voor Tesla gunstigste beloftes kunnen rekenen.

Elon Musk beloofde eerder namelijk dat de roadster met een speciale SpaceX-functie op de markt zou komen. Met dat pakket zou de Tesla Roadster namelijk in staat zijn om in 1,1 seconden vanuit stilstand naar 60 mijl per uur te versnellen (96 kilometer per uur). Later werd dit al even bijgesteld naar 1,9 seconden. Dat zou betekenen dat de Tesla trager is dan de Rimac: ‘LOL’.

Deze twee Tesla’s moeten exorbitante verkoopcijfers halen

Hoewel Elon Musk wellicht lacht om de sprinttijden, heeft Rimac wel een extreme elektrische hypercar die gewoon te koop is. En dat moet Tesla nog maar zien te evenaren!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.