Autovisie
Autovisie Nieuws 10 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Elektrische Opel Combo Life-e neemt ook zeven personen mee

Bij gebrek aan nieuwe MPV’s werpen de zogeheten Ludospace-modellen zich op als ruimtewagens. Opel doet daar al jaren aan mee en hoopt de punt uit de taart te vergroten door van zijn model ook een elektrische versie aan te bieden. Er is slechts een probleem.

Opel staat niet alleen met een elektrisch aangedreven versie van zijn Ludospace, de Combo. Het merk teert voor de ontwikkeling en productie van het ruimtewonder op het moederconcern dat onder zijn Franse merken de Peugeot Rifter en Citroën Berlingo levert. Na eerst een zelfstandig model en later een samenwerking met Fiat te zijn aangegaan, is er nu het samenwerkingsverband met concerngenoten Peugeot en Citroën, waarvan externe partij Toyota zijn ProAce City (Verso) afneemt.Opel Combo-e Life

Ontwikkelingsklas

En dus staat een elektrisch aangedreven Combo Life-e niet op zichzelf. In dezelfde ontwikkelingsklas zaten ook de Peugeot, Citroën en Toyota. Technisch zijn de modellen identiek en nemen ze het dus direct tegen elkaar op. En niet alleen de zussen onderling, inclusief de Toyota-versie, in het segment van de Combo Life-e komen nog enkele spelers aan. Renault brengt later dit jaar de nieuwe Kangoo en Mercedes introduceert komend jaar de T-Klasse. Beide Ludospacemodellen verschijnen ook met elektrische aandrijflijn.

Verschillende maatvoeringen

Opel volgt de strategie van Peugeot en Citroën, die ook voor Toyota is uitgerold, door de Combo Life-e in twee carrosserievarianten uit te brengen. Het gaat om een korte en een lange versie met een afstand van bumper tot bumper van respectievelijk 4,40 en 4,75 meter. Ook de wielbasis verschilt 35 cm. Tussen de assen plaatst Opel het accupakket. Het gaat om een batterij met een capaciteit van 50 kWh. De elektromotor kent een vermogen van 100 kW. Het is de aandrijflijn die de fabrikant vooralsnog in al zijn elektrische modellen lepelt. Met de Combo Life-e zou je volgens fabrieksopgave een afstand van 280 km volledig elektrisch kunnen afleggen. Laden doe je met een standaard aanwezig 11 kW-boordlader.

Vijf tot zeven zitplaatsen

Dat de Combo Life-e elektrisch is aangedreven, valt van binnen niet direct op. De maatvoering is namelijk gelijk aan die van de versie met verbrandingsmotor. Hij heeft een bagageruimte van 597 liter, die is uit te breiden tot 2126 liter door de zitplaatsen achter de voorstoelen neer te klappen. In de lange variant is 850 tot 2693 liter voorhanden. Opel levert de Life-e net als de Life-zonder-e met vijf tot zeven zitplaatsen.

Wanneer is de Opel Combo Life-e leverbaar?

De levering van de Opel Combo Life-e staat voor eind dit jaar gepland.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.