Autovisie
Autovisie Nieuws 15 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Kersverse Citroën Berlingo iets minder busjesachtig

Ziet er fris uit, deze nieuwe Citroën Berlingo. Het busjesachtige is er natuurlijk nog wel, maar dan overgoten met een duidelijk C4 Cactus-sausje. Het model – dat begin maart op de Autosalon van Genève staat – komt ook als Peugeot Partner en Opel Combo op de markt.

Verkopen, personenauto's bedrijfswagen, oktober

Met het design zit het dit keer wel goed, maar bij de Berlingo gaat het natuurlijk vooral om de praktische bruikbaarheid. Hij is er in twee versies, met keuze uit vijf of zeven zitplaatsen. De Berlingo M is 4,40 meter lang, heeft een laadlengte van 2,70 meter en kan als vijfzitter maximaal 775 liter aan bagage meenemen. De Berlingo XL meet 4,75 meter, heeft een laadlengte van 3,05 meter en kan in vijfzitsconfiguratie tot wel 1050 liter aan spullen verstouwen. Daarbij zijn er, volgens Citroën, nog 28 opbergvakjes in de auto te vinden met een totale inhoud van 186 liter.

Keuze uit vijf motoren

 

In eerste instantie is de Berlingo leverbaar met een 1,2 liter PureTech-benzinemotor met 110 pk en een 1,5 liter BlueHDi-turbodiesel met 75, 100 of 130 pk. Na de zomer van 2019 komt er ook een 130 pk sterke benzinekrachtbron beschikbaar. De twee minst sterke diesels zijn gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak en de 130 pk BlueHDi en de 1.2 PureTech zijn uitgerust met een handgeschakelde zesbak. Een achttraps automaat is ook beschikbaar, maar dan alleen voor de 130 pk BlueHDi en de 130 pk Puretech.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.