Autovisie
Autovisie Nieuws 15 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Italdesign Zerouno ook vijf maal als Roadster

Van de gelimiteerde Italdesign Zerouno komt ook een open variant. Italdesign Giugiaro – dat deze week vijftig jaar bestaat – heeft een teaserplaatje de wereld ingestuurd, waarop de Zerouno Roadster iets weg heeft van de Lamborghini Veneno Roadster.

italdesign-zerouno-roadster

Dat is geen toeval, want Italdesign-ontwerper Filippo Perini komt van Lamborghini, dat net als Italdesign Giugiaro bij de Volkswagen Group hoort. Hij tekende zowel de Lamborghini Veneno als de Zerouno. Die laatste werd begin vorig jaar onthuld en wordt aangedreven door de 610 pk sterke 5,2 liter V10 uit de Audi R8 Plus en Lamborghini Huracán. De Italdesign gaat ermee in 3,2 seconden van stilstand naar 100 km/h en haalt een top van 330 km/h.

Vijf exemplaren

Het ontwerp van de dichte versie is wirwar van lijnen, hoeken en openingen. De Zerouno doet ons onder meer denken aan de  aan de Nissan GT-R (schuin van voren, daklijn), Glickenhaus SCG 003 (schuin van voren, de neus), Koenigsegg Regera en Lamborghini Huracán (beide schuin van achteren, spoiler en lichtpartij). Italdesign bouwt niet meer dan vijf exemplaren, die per stuk zo’n 1,5 miljoen euro kosten. Van de open versie, die begin maart in Genève staat, worden eveneens vijf stuks gefabriceerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.