Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 27 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

De toekomstige elektrische Cupra is geïnspireerd op de film Cars

Het van Seat losgekomen Cupra geeft een vooruitblik op het nieuwe elektrische model genaamd de UrbanRebel. Het studiemodel moet hinten naar het toekomstige design van een elektrische stadauto die in 2025 rond moet rijden.

Dat het merk over vier jaar nog steeds performance auto’s wilt maken, willen de Spanjaarden maar al te graag laten zien. De ontwerpers zijn dan ook wel erg fantasievol met de termen elektrisch, rijplezier en prestatie aan de slag gegaan.

Een fantasievol design

Door de ledverlichting rondom en de gigantische taartschep op de achterkant lijkt het net of de Cupra UrbanRebel zo uit een scene van de kinderfilm Cars komt gereden.

Hoewel het bij Cupra om een conceptmodel gaat en we de productie-versie niet zo extreem hoeven te verwachten, maakt het merk wel duidelijk welke kant het op wil.

Een elektrische Cupra moet ook stoer, spannend en scherp zijn

Ondanks dat auto’s elektrisch worden mogen ze best stoer, spannend en scherp gelijnd zijn. Dit zien we op dit moment ook al terug in de hybridemodellen van Cupra.

De auto’s voelen daadwerkelijk anders aan dan een ‘normale’ Seat of Volkswagen en zijn qua design ook echt wat sportiever vormgegeven. Of het Cupra lukt om dit verschil tussen het sportieve merk en de andere modellen van de Volkswagen Groep te handhaven zal de toekomst uitwijzen. De Spanjaarden lijken er in ieder geval alles aan te willen doen de autoliefhebber rijplezier te geven.

Eerste ID.3-broer is hier: dit is de sportieve Cupra Born!

De Cupra UrbanRebel wordt tijdens de IAA van München (7 tot en met 12 september) voorgesteld aan het publiek. Bij deze onthulling zullen naar verluidt ook meer details duidelijk worden.

Hoe sportief is Cupra?

Leuk al die marketingpraatjes over sportiviteit, maar hoe sportief is het merk nou eigenlijk? Wij namen de eerste opzichzelfstaande Cupra mee over het circuit van Assen en dreven de Formentor tot het uiterste.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.