Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 19 jul 2019

Deze elektrische auto van Nobe kan je tegen de muur parkeren

Een elektrische auto is natuurlijk heel leuk, maar waar parkeer je dat ding nu parkeren overal duurder en lastiger wordt? Bij Nobe hebben ze de oplossing. De Nobe 100 zet je gewoon tegen de muur.

Nobe 100

De techniek voor elektrische auto’s blijft zich in sneltreinvaart ontwikkelen. De volledig elektrische wagens krijgen met de dag meer vermogen en een groter bereik. Maar in Estland hebben ze de focus op iets anders. Daar komt autobouwer Nobe met een elektrisch karretje met retrolooks en maar drie wielen. Op zich al vrij apart, maar het meest speciale aan de ‘Nobe 100’ is dat hij tegen de muur geparkeerd kan worden. Letterlijk.

Nobe 100

Als we kijken naar de Nobe 100 zien we weinig spectaculairs. Hij heeft een 21 kWh accupakket en een bereik van 210 kilometer en een topsnelheid van 110 km/h (25 kWh, 260 km en 130 km/h voor de duurdere GT-versie). Daarnaast wordt hij geleverd met een draagbare 5 kWh-accu. Daarmee kan het bereik nog 90 km opgekrikt worden. Of je kunt er een radio op aansluiten, dat is aan jou. Daarnaast weegt hij maar 600 kilogram, maar dat komt grotendeels omdat hij een vierde wiel mist. Mochten deze cijfers niet indrukwekkend genoeg blijken na aanschaf, dan biedt Nobe achteraf de optie om de auto te verbeteren.

Levensduur

Nobe wil de auto zo maken dat hij met zijn tijd mee kan. Dat wil zeggen dat alle elektronica, software en andere hardware met verloop van tijd geüpgraded kunnen worden. Daardoor blijft de auto langer relevant en verlengt dit zijn levensduur. Ook op cosmetisch gebied moet dit mogelijk gaan worden. Als je bent uitgekeken op een rode Nobe 100, dan koop je gewoon groene panelen en schroef je die erop. De oude panelen kunnen ingeleverd worden. Nobe zal deze dan recyclen.

Maar het meest aparte van de Nobe 100 is dat hij geleverd kan worden met een systeem waardoor hij letterlijk tegen een muur geparkeerd kan worden. Heb je dus geen parkeerplaats voor de deur van je woning of bedrijf, maar wel een lege muur? Dan heb je met het optionele systeem ineens ook een privé parkeerplaats. Het systeem is eigenlijk een soort van lift die zich tegen de muur kantelt en de auto de lucht in hijst.

Conceptmodel

Helaas is de Nobe 100 op dit moment nog maar een conceptmodel. De Estlanders hebben een Indiegogo crowdfundcampagne opgezet om de kekke elektrodriewieler realiteit te maken. De eerste 10 kunnen aangeschaft worden voor €25.715. Als daarmee de crowdfundingactie slaagt, hoopt Nobe die exemplaren in januari 2021 te leveren. Maar of hij dan nog steeds geleverd wordt met de ingebouwde espresso-machine…

Bron: Indiegogo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze elektrische auto van Nobe kan je tegen de muur parkeren
Sluiten