Autovisie
Autovisie Nieuws 16 apr 2021

Einde training voor Max Verstappen: opnieuw technische problemen

Max Verstappen moest de tweede training voor de Grote Prijs van Emilia Romagna vroegtijdig beëindigen door een probleem met de aandrijfas.

De Red Bull-coureur moest op het circuit in het Italiaanse Imola al na vijf ronden de wagen aan de kant zetten en kon de training daarna niet meer hervatten.

Training voelde goed

“Ik had een probleem met de aandrijfas, dus we moesten stoppen in de tweede training”, zei Verstappen. “De wagen voelde goed in de eerste training, maar het is lastig te zeggen hoe de tweede training zou zijn gegaan. We kunnen de data nog analyseren en bekijken wat we voor morgen beter kunnen doen wat betreft de balans van de wagen.”

Verstappen had graag meer ronden gereden in de tweede training, maar noemt het ook niet “het einde van de wereld. We weten wat we morgen moeten doen. We moeten ons focussen en gewoon het beste eruit halen”.

Pijnlijk: technische problemen kostten Max Verstappen zege in Bahrein

Max Verstappen maakte prima start

De Limburger veroverde in het openingsweekend in Bahrein poleposition. In de race eindigde hij als tweede achter de Brit Lewis Hamilton. Aanstaande zondag is de GP van Emilia-Romagna (Italië). Deze start om 15:00 uur Nederlandse tijd. De tweede training is zaterdag, dan hopelijk zonder technische problemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Einde training voor Max Verstappen: opnieuw technische problemen
Sluiten