Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 23 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Eerste puzzelstukjes nieuwe vol-elektrische MG gelegd

Nog voor het einde van het jaar introduceert MG een nieuw model op de Europese markt. Het is niet de langverwachte roadster, maar een SUV voor het populaire C-segment. Het vijfpersoonsmodel is volledig elektrisch aangedreven.

Het blik kersverse modellen dat MG heeft opengetrokken, is nog niet leeg. Na de ZS EV, de EHS, de Marvel R Electric en de recent aangekondigde 5 Electric lag er op de bodem nóg een nieuwkomer. Maar wat het voor type is, meldt de fabrikant nog niet. De Chinese fabrikant geeft alleen aan dat het een SUV-model betreft. Hij is 4,30 meter lang en is ontwikkeld met de Europese markt in gedachte. De autobouwer geeft verder nog aan dat de auto in het vierde kwartaal van dit jaar in de verkoop gaat. O ja, de auto is volledig elektrisch.

Lengte van ZS EV

Het lijkt erop dat de nieuweling de ZS EV ondanks zijn recente opfrisbeurt uit de markt gaat drukken, want net als die elektrische SUV is de boreling elektrisch aangedreven en heeft hij een lengte van afgerond 4,30 meter. Het nog naamloze toekomstige model oogt ook compact en hoog, zoals de ZS EV.

MG komt in 2024 met een grote, compacte en betaalbare verrassing

MG komt volgend jaar al met eigen ‘MEB-platform’

Achterwielaandrijving

Naar verluidt wordt de nieuwkomer gebouwd op een nieuw platform van de Chinees-Britse autobouwer. Die bodemsectie is volledig gericht op elektrische aandrijving. Het doet denken aan de architectuur van Volkswagens MEB-platform, zo meldde Autovisie eind vorig jaar al. De aandrijfkrachten gaan in de basis naar de achterste wielen en optioneel kan door middel van een extra elektromotor trekkracht op de voorwielen worden losgelaten. Binnen de bodemsectie is ruimte voor verschillende accupakketten. De capaciteit van de batterijen wordt nog niet gecommuniceerd, maar reken erop dat de Chinese autobouwer de details spoedig de wereld in slingert.

Roadster

Terugkomend op de roadster waar MG al langere tijd mee pronkt. De status is momenteel dat de auto vermoedelijk in 2024 verschijnt. Het merk MG bestaat dan precies 100 jaar en hoe mooi is dat om dat jubileum te vieren met een roadster, een carrosserievorm waaraan menig mens direct denkt wanneer MG ter sprake komt? Anders dan zijn voorgangers wordt ook de toekomstige open tweezitter volledig elektrisch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.