Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 20 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Eerste familie-uitbreiding Alfa Romeo Giulia: Veloce

Wie de prijslijst van de Alfa Romeo Giulia bekijkt, kan niet anders concluderen dan dat het programma een groot gapend gat kent tussen de reguliere versies en het topmodel. Dat is de fabrikant ook bekend, getuige de introductie van de Veloce.

34front_VELOCE_drivingUFF - Copia - CopiaOp de Autosalon van Parijs, die begin oktober wordt gehouden, debuteert de Giulia Veloce. De versie krijgt een eigen gezicht door de montage van een nieuw getekende voor- en achterbumper, sierlijsten in glanzend zwart, een afwijkende diffuser met dubbele uitlaatpijpen en specifieke lichtmetalen wielen in 19 inch formaat. Maar niet alleen op het gebied van aankleding manoeuvreert de Veloce zich tussen de bestaande types, ook op motorisch gebied.

Krachtpatser

Met dank aan de Veloce debuteren twee nieuwe motoren in de Giulia, zowel in het benzine- als in het dieselprogramma. Om met laatstgenoemde te beginnen, de nieuweling komt boven het huidige aanbod in het gamma. Het is dus de sterkste dieselmotor die er tot op heden voor de Giulia beschikbaar is. Deze 2,2 liter viercilinder MultiJet II-krachtbron met directe inspuiting en een turbo levert 210 pk, waarmee hij 30 pk sterker is dan LEES OOK: EERSTE DUBBELTEST: ALFA ROMEO GIULIA VS. JAGUAR XE

Hete 2.0 turbo

Het benzinedeel van het motorenprogramma wordt uitgebreid met een hete 2,0 liter viercilinder. De turbomotor nestelt zich tussen de 2.0 met 200 pk en de 2.9 V6 uit de Quadrifoglio met zijn 510 pk in. De Veloce 2.0 Turbo beschikt over 280 pk. Over het prestatieniveau spreekt Alfa Romeo nog niet. Net als de andere versies telt de automaat acht verzetten. Op de Veloce is de automatische transmissie standaard.

Alfa Romeo laat nog niet weten wanneer het met de levering van de Veloce start. De prijzen zijn al wel bekend, maar wijzigen voor 2017. De 2.0 Turbo kost € 52.050,-. Voor de 2.2 MultiJet II vraagt de dealer € 53.550,-.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.