Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 20 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

90 mille voor Audi TT RS

Geïnteresseerden in de nieuwe Audi TT RS kunnen uit de startblokken, want de orderboeken zijn geopend. De TT RS is per direct te bestellen. Als Coupé kost het topmodel van de TT-familie exact € 87.900,-. Als Roadster dient € 90.900,- te worden geïnvesteerd.

Daarmee is Audi’s nieuwe sportmodel een stuk prijziger dan de Porsche 718 Cayman S en de Mercedes-AMG SLC 43 die voor achtereenvolgens minimaal € 82.900,- en € 75.995,- op de prijslijst staan. Maar die twee kemphanen zijn niet zo krachtig als Audi’s TT RS. Kijk je naar de prijs per peekaa dan valt de RS-uitmonstering precies tussen de twee landgenoten in.

De TT RS beschikt namelijk over de allernieuwste vijfcilinder turbomotor van het concern. Het blok kent onveranderd een slagvolume van 2,5 liter. Daaruit persen de techneuten van Audi nu 400 pk. Dat is maar liefst 60 pk meer dan de 26 kg zwaardere vijfpitter uit de vorige editie te bieden had. In vergelijking met de 718 Cayman S en de SLC 43 ligt het vermogen respectievelijk 50 en 33 pk hóger. Het koppel bedraagt 480 Nm en is beschikbaar van 1.700 tot 5.850 tpm.

Audi TT RSDe vijfcilinder brengt de Coupé in 3,7 tellen van stilstand tot 100 km/h. De Roadster heeft voor dezelfde sprint 3,9 seconden nodig. Beide sportmodellen hebben een topsnelheid van 250 km/h, maar in beide gevallen is de top elektronisch begrensd. Tegen meerprijs laat Audi de elektronica pas bij 280 km/h ingrijpen, al is dan nog niet de werkelijke topsnelheid bereikt. Aan de krachtbron koppelt Audi een DSG-transmissie met dubbele koppeling en zeven versnellingen. Vierwielaandrijving is -uiteraard- standaard.

LEES OOK: ALLE DETAILS AUDI TT RS

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.